Przygotowując pierwsze danie w ciągu dnia, warto zadbać o to, by było pełnowartościowe i smaczne. Nie zawsze mamy jednak wystarczająco dużo czasu z rana, a to często sprzyja wybieraniu szybkich i jednocześnie niezdrowych opcji. Z przepisami Anny Lewandowskiej w kilka minut przygotujemy śniadanie, które zapewni nam odpowiednią dawkę składników odżywczych.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki. Natłuść gofrownicę, do gofrownicy przelej ciasto i piecz je kilka minut. Do takich gofrów poleca się domowe dżemy, konfitury czy też zmiksowane owoce.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj banana z przefiltrowaną wodą (możesz użyć także mleka migdałowego). Dodaj masło migdałowe, pozostałe składniki i ponownie blenduj do momentu, aż całość dobrze się połączy.
Składniki:
Składniki (zielone pesto):
Sposób przygotowania:
Marchewkę i paprykę pokrój w słupki, cukinię w plastry, polej oliwą z oliwek i piecz w piekarniku około 20 minut do miękkości (warzywa można również zgrillować). W międzyczasie przygotuj pesto: rukolę i bazylię porwij na mniejsze kawałki, dodaj oliwę, posiekane orzechy, przyprawy i całość zblenduj.
Pieczywo posmaruj pesto, obłóż warzywami, ułóż na nich jajko sadzone, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, przypraw i posyp sezamem.