Letnie słodkości od Ewy Chodakowskiej. Jest pysznie, zdrowo i fit!
Link został skopiowany
Letnie słodkości od Ewy Chodakowskiej. Jest pysznie, zdrowo i fit!
REKLAMA
ZS
Jeśli w lecie czujesz zwiększoną potrzebę na coś słodkiego, ale boisz się pustych kalorii, koniecznie wypróbuj kilka kuchennych inspiracji Ewy Chodakowskiej.
Ewa Chodakowska - Instagram
REKLAMA
REKLAMA
Ewa Chodakowska ma słabość do smaku słodkiego. Pilnowanie zdrowej diety oraz treningi nie muszą wykluczać słodkich przyjemności - wystarczy wiedzieć, z czego przygotować smakołyki. Te przepisy pojawiły się w najnowszym jadłospisie trenerki - na pewno pomogą zaspokoić apetyt na słodki smak, dostarczając jednocześnie wielu witamin.
Przygotowanie: płatki zalej ciepłą wodą do ich wysokości i odstaw na 10 minut. Później wymieszaj z pokruszonymi orzechami i miodem. Na koniec dodaj pokrojoną morelę.
Jaglanka z borówkami (447 kcal)
pięć łyżek suchej kaszy jaglanej;
pół średniej wielkości banana;
mała garść borówek amerykańskich;
dwie łyżki łuskanych nasion słonecznika;
pół szklanki mleka migdałowego.
Przygotowanie: przepłucz kaszę pod zimną wodą, następnie gotuj na mleku migdałowym. Przełóż do miseczki i dodaj pokrojonego banana i pozostałe składniki.
Lody migdałowe (210 kcal)
20 gramów migdałów;
pół szklanki naturalnego jogurtu.
Zmiksuj migdały ze schłodzonym jogurtem. Przełóż do pojemnika i włóż na kilka godzin do zamrażarki.
Twarożek z nektarynką (484 kcal)
pół kostki, czyli 150 gramów sera białego twarogowego półtłustego;
pięć łyżek jogurtu naturalnego o dwuprocentowej zawartości tłuszczu;
jedna nektarynka bez pestki;
po szczypcie cynamonu i gałki muszkatołowej;
łyżka gryczanych otrębów;
dwie kromki pełnoziarnistego żytniego chleba.
Przygotowanie: wymieszaj ser, jogurt, przyprawy i otręby oraz pokrojoną nektarynkę, podawaj z pieczywem.
Makaron z jagodami i jogurtem (540 kcal)
70 gramów pszennego pełnoziarnistego makaronu;
100 gramów sera twarogowego półtłustego;
70 gramów jagód;
dwie łyżki wiórków kokosowych;
1/3 szklanki jogurtu naturalnego o dwuprocentowej zawartości tłuszczu;
szczypta cynamonu.
Przygotowanie: makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu i przestudź. Posyp pokruszonym serem i jagodami. Zmiksuj jogurt, wiórki i cynamon i polej makaron.
Zobacz wideo Przerwa na kawę - Ewa Chodakowska i Anna Starmach