Sirtfood - proste przepisy, które możesz włączyć do swojego dietetycznego menu

Dieta sirtfood stała się niezwykle popularna, dzięki Adele, która schudła kilkadziesiąt kilogramów, stosując ten model odżywiania z dobrymi treningami. Co może się znaleźć na naszym menu?

Kiedy Adele ujawniła, co stoi za jej metamorfozą, dieta sirtfood znalazła się na ustach wszystkich. Znacie jej założenia i szukacie przepisów, które urozmaicą menu? To artykuł specjalnie dla was. Poniżej znajdziecie trzy proste kuchenne inspiracje.

Sirtfood - cztery proste przepisy

Sałatka z serem hallumi

  • pół opakowania sera hallumi;
  • dwie garści liści szpinaku;
  • dwie łyżki kaparów;
  • gałązka selera naciowego;
  • 1/4 czerwonej cebuli;
  • trzy truskawki;
  • dwa orzechy brazylijskie;
  • łyżka oliwy z oliwek, najlepiej z pierwszego tłoczenia;
  • łyżka orzeszków piniowych.

Wykonanie: ser pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na suchej patelni, bez oleju. W tym czasie na talerzu ułóż szpinak, kapary, pokrojony seler naciowy, truskawki i cebulę. Dodaj posiekane orzechy i grillowany ser z patelni. Całość polej oliwą z oliwek.

Popularny zielony sok sirftood

  •  garść rukoli;
  • dwie garście jarmużu;
  • mała garść natki pietruszki;
  • mała garść lubczyku;
  • jedna lub dwie łodygi selera naciowego razem z liśćmi;
  • pół średniej wielkości jabłka;
  • sok z połowy cytryny;
  • pół łyżeczki zielonej herbaty matcha;
  • opcjonalnie: jedno- dwucentymetrowy kawałek imbiru.

Wykonanie: zmiksuj wszystkie składniki w blenderze o dużej mocy, podawaj od razu.

Szybkie domowe muesli sirtfood

  • 10 gramów gryczanych chrupek;
  • 20 gramów płatków gryczanych;
  • 15 gramów wiórków lub płatków kokosowych;
  • 40 gramów posiekanych daktyli;
  • 15 gramów orzechów włoskich;
  • 100 gramów pokrojonych truskawek;
  • 100 gramów jogurtu typu greckiego.

Wykonanie: w misce wymieszaj wszystkie suche składniki. Na dno miski śniadaniowej przełóż jogurt, następnie ułóż truskawki i zrobione muesli.

Zobacz wideo Karolina Gilon przechodzi na dietę
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.