Anna Starmach uwielbia dzielić się swoimi pomysłami, zwłaszcza na proste domowe wypieki. Wielkimi krokami zbliża się weekend. Planujecie spotkanie w nieco większym gronie? Te letnie słodkie inspiracje na pewno przydadzą się na domowym przyjęciu.
Przygotowanie: Wymieszaj mąkę pszenną z masłem, wodą oraz 50 gramami cukru. Z powstałego ciasta uformuj kulę i schładzaj w lodówce przez około godzinę. W międzyczasie połącz borówki z mąką ziemniaczaną i cukrem. Po wyznaczonym czasie wyjmij ciasto i rozwałkuj je tak, aby otrzymać okrągłą formę. Na środku placka ułóż borówki. Przełóż tartę na blachę z papierem do pieczenia i trzymaj w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.
Przygotowanie: obierz mango ze skórki, pokrój na większe kawałki i wrzuć do blendera. Potem dodaj lucumę, sok z cytryny i zmrożone banany. Miksuj do połączenia składników i powstania kremowego sorbetu. Posyp listkami mięty i podawaj od razu.
Przygotowanie: dokładnie umyj truskawki i odkrój szypułki. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.