Anna Lewandowska rozumie, że każdy czasem potrzebujemy słodkiego zastrzyku energii. Śniadania i przekąski w ciągu dnia mogą być zdrowe, smaczne i urozmaicone - wystarczy sięgnąć po sprawdzone przepisy. Jeżeli masz już dość swojej codziennej jedzeniowej rutyny i szukasz czegoś nowego - te dwa pomysły trenerki, które znalazły się niedawno na jej blogu, będą idealną inspiracją.
Przygotowanie: zalej daktyle wrzątkiem i odstaw na 10-15 minut. W tym czasie rozpuść olej kokosowy i zmiel płatki migdałowe na mąkę. Wszystkie składniki, włącznie z daktylami, a z wyjątkiem kakao dokładnie zblenduj. Z powstałej masy uformuj równe kulki, obtocz je w kakao i włóż do lodówki na trzy godziny.
Przygotowanie: zblenduj jogurt z agarem i ksylitolem, następnie zagotuj, cały czas mieszając. Odstaw rondelek na bok do wystudzenia. Później przelej połowę masy do słoiczka, na wierzch dodaj muesli. Do pozostałej części masy dodaj niebieską spirulinę. Wylej niebieską masę na granolę. Umieść pudding w lodówce na godzinę. Przed podaniem posyp danie kokosowymi wiórkami.
Oba pomysły są bardzo proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzą się w roli zdrowej przekąski w ciągu dnia. Z łatwością zabierzesz je ze sobą do pracy, a w lodówce mogą pobyć przez kilka dni.