Anna Lewandowska w nowym menu wykorzystała kaszę jaglaną, która stała się podstawą do przygotowania głównych posiłków w ciągu dnia. Ten rodzaj kaszy sprawdza się świetnie zarówno na słodko przy śniadaniu, jak i w obiadowej wersji wytrawnej. Jak ją przyrządzić?
Przygotowanie: przepłucz kaszę przed gotowaniem pod zimną bieżącą wodą. Następnie ugotuj ją wg przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj tłuszcz i przyprawy. Po ugotowaniu dodaj wszystkie pozostałe składniki oprócz orzechów i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posiekaj orzechy i posyp nimi potrawę.
Przygotowanie: przepłucz kaszę pod zimną bieżącą wodą. Podziel cykorię na liście i skrop je sokiem z cytryny. Rozgrzej w garnku masło, podsmaż pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i przyprawy. Następnie smaż mieszając, po kilku minutach dodaj liście cykorii. Wymieszaj i dodaj pokrojone pomidorki i kaszę, a całość zalej wodą. Duś potrawę do momentu, gdy kasza wchłonie wodę. Posyp danie posiekaną bazylią.
Przygotowanie: przed gotowaniem przepłucz kaszę pod zimną bieżącą wodą, a następnie gotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pokrój paprykę, cebulę i cukinię w kostkę. Rozgrzej masło na patelni, podsmaż cebulę i sprasowany czosnek. Dodaj wtedy pozostałe warzywa i przyprawy, podsmażaj przez trzy minuty. Na koniec dodaj ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszaj. Posyp gotowe danie startym lub pokruszonym serem.