Po udanym wspólnym treningu czas na odpowiednią przekąskę. Co przygotowała Anna Lewandowska?

Anna Lewandowska na ostatnim treningowym livie pojawiła się razem z mężem. Po intensywnym wysiłku należy się nagroda pod postacią czegoś pysznego (i zdrowego) do zjedzenia. Co znalazło się w menu Lewandowskich?

Anna Lewandowska pokonuje kolejne dni wyzwania, w którym uczestniczy wiele polskich celebrytów. Z trenerką ćwiczy m.in. Katarzyna Zielińska i Joanna Koroniewska. Na ostatnim treningu pojawił się wyjątkowy gość - Robert Lewandowski. Po zakończonych ćwiczeniach parze z pewnością przydała się jedna z polecanych przez Annę przekąsek. 

 

Anna Lewandowska poleca zdrową przekąskę - idealnie sprawdzi się po treningu

Aby tradycji stało się zadość, Lewandowska wrzuciła na Instagram menu na następny dzień. Wśród propozycji pojawił się koktajl z jarmużu, który możemy wykorzystać po treningu, aby uzupełnić braki energii.

Jarmużowe smoothie

  • dwie łyżeczki jarmużu w proszku do shake'ów;
  • jabłko;
  • niecałe awokado;
  • dwie garści szpinaku;
  • 1,5 łyżeczki macy;
  • łyżeczka soku z cytryny;
  • plaster świeżego imbiru;
  • szczypta kurkumy.

Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i podać od razu. Jeśli jest upał dodajmy kostki lodu - chłodzone smoothie pomoże nam w złapaniu głębszego oddechu. Co jeszcze znalazło się w dziennym menu Anny?

Śniadanie - malinowa jaglanka

  • 3/4 szklanki mleka migdałowego;
  • około 1/3 szklanki płatków jaglanych;
  • 1,5 łyżeczki cukru kokosowego;
  • 3/4 garści orzechów nerkowca.

Przygotowanie: wlej do garnka mleko i dodaj płatki, całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne trzy minuty. Po tym czasie dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Przełóż gotową jaglankę do miski i udekoruj owocami i posiekanymi orzechami.

Obiad - roladka z indyka z sałatą szpinakową i komosą

  • 130 gramów mięsa z piersi indyka, bez skóry;
  • szczypta soli i pieprzu do smaku;
  • pół garści szpinaku;
  • 1,5 plastra mozzarelli;
  • 2,5 plastra suszonych pomidorów;
  • pół ząbka czosnku.

Do sałatki:

  • około 1/3 szklanki komosy ryżowej;
  • garść szpinaku;
  • trzy pomidorki koktajlowe;
  • 3 plastry suszonych pomidorów;
  • pół łyżeczki oliwy z oliwek;
  • po szczypcie soli i pieprzu do smaku;
  • cztery liście świeżej bazylii.

Przygotowanie: rozbij mięso tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem. Na środku mięsa połóż szpinak, mozzarellę, suszone pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zwiń mięso w roladkę (możesz ją spiąć wykałaczką, aby się nie rozpadła). Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. W międzyczasie przygotuj sałatkę; przepłucz pod zimną bieżącą wodą komosę ryżową i ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Posiekaj szpinak, pokrój pomidorki i suszone pomidory. Wymieszaj warzywa z komosą, dopraw solą, pieprzem i oliwą. Posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii.

Zobacz wideo Anna Lewandowska wykończyła męża wspólnym treningiem
Więcej o:
Copyright © Agora SA