Po udanym wspólnym treningu czas na odpowiednią przekąskę. Co przygotowała Anna Lewandowska?
Anna Lewandowska pokonuje kolejne dni wyzwania, w którym uczestniczy wiele polskich celebrytów. Z trenerką ćwiczy m.in. Katarzyna Zielińska i Joanna Koroniewska. Na ostatnim treningu pojawił się wyjątkowy gość - Robert Lewandowski. Po zakończonych ćwiczeniach parze z pewnością przydała się jedna z polecanych przez Annę przekąsek.
Anna Lewandowska poleca zdrową przekąskę - idealnie sprawdzi się po treningu
Aby tradycji stało się zadość, Lewandowska wrzuciła na Instagram menu na następny dzień. Wśród propozycji pojawił się koktajl z jarmużu, który możemy wykorzystać po treningu, aby uzupełnić braki energii.
Jarmużowe smoothie
- dwie łyżeczki jarmużu w proszku do shake'ów;
- jabłko;
- niecałe awokado;
- dwie garści szpinaku;
- 1,5 łyżeczki macy;
- łyżeczka soku z cytryny;
- plaster świeżego imbiru;
- szczypta kurkumy.
Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i podać od razu. Jeśli jest upał dodajmy kostki lodu - chłodzone smoothie pomoże nam w złapaniu głębszego oddechu. Co jeszcze znalazło się w dziennym menu Anny?
Śniadanie - malinowa jaglanka
- 3/4 szklanki mleka migdałowego;
- około 1/3 szklanki płatków jaglanych;
- 1,5 łyżeczki cukru kokosowego;
- 3/4 garści orzechów nerkowca.
Przygotowanie: wlej do garnka mleko i dodaj płatki, całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez kolejne trzy minuty. Po tym czasie dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Przełóż gotową jaglankę do miski i udekoruj owocami i posiekanymi orzechami.
Obiad - roladka z indyka z sałatą szpinakową i komosą
- 130 gramów mięsa z piersi indyka, bez skóry;
- szczypta soli i pieprzu do smaku;
- pół garści szpinaku;
- 1,5 plastra mozzarelli;
- 2,5 plastra suszonych pomidorów;
- pół ząbka czosnku.
Do sałatki:
- około 1/3 szklanki komosy ryżowej;
- garść szpinaku;
- trzy pomidorki koktajlowe;
- 3 plastry suszonych pomidorów;
- pół łyżeczki oliwy z oliwek;
- po szczypcie soli i pieprzu do smaku;
- cztery liście świeżej bazylii.
Przygotowanie: rozbij mięso tłuczkiem, natrzyj solą i pieprzem. Na środku mięsa połóż szpinak, mozzarellę, suszone pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Zwiń mięso w roladkę (możesz ją spiąć wykałaczką, aby się nie rozpadła). Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia i piecz przez 20 minut w 200 stopniach. W międzyczasie przygotuj sałatkę; przepłucz pod zimną bieżącą wodą komosę ryżową i ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Posiekaj szpinak, pokrój pomidorki i suszone pomidory. Wymieszaj warzywa z komosą, dopraw solą, pieprzem i oliwą. Posyp sałatkę świeżymi listkami bazylii.
-
Płaski brzuch w tydzień. Przedstawiamy jadłospis, który pomoże schudnąć z tej części ciała
-
Dieta a trening - jak bilansować posiłki? Anna Lewandowska udostępniła przykładowe menu do 1800 kcal
-
Honorata Skarbek w zeszłym roku zrzuciła 10 kilogramów. Celebrytka zdradziła, jak wyglądały jej treningi
-
Marzy ci się płaski brzuch? Zacznij od kuchni! Te zmiany w diecie wprowadź od razu
-
Ewa Chodakowska zdradza, jak właściwe odżywianie wpływa na nasze samopoczucie. Jak podnieść poziom serotoniny w ciele?
- Pięć ćwiczeń z lekkimi ciężarkami, które maksymalnie wykorzystują nasze możliwości. Poprawa kondycji gwarantowana
- Ewa Chodakowska zdradza, jak właściwe odżywianie wpływa na nasze samopoczucie. Jak podnieść poziom serotoniny w ciele?
- Małgorzata Socha zachęca do biegania zimą i przełamywania własnych słabości. "Warto pokonać leniwca"
- Dieta makrobiotyczna ma zapewnić dobre samopoczucie i wzmocnić odporność. Na czym konkretnie polega?
- Intensywny trening Naomi Campbell. Modelka jest w świetnej formie!