W diecie Halle Berry nie znajdziecie tych trzech produktów. Gwiazda wyłączyła je lata temu i wcale tego nie żałuje

Halle Berry od wielu lat na cukrzycę. Z tego powodu jej dieta musiała ulec sporej zmianie. Dziś aktorka ceni sobie nowy, zdecydowanie zdrowszy, styl życia. Oto, co musiała wyłączyć z jadłospisu.

Halle Berry w wieku 22 lat dowiedziała się, że cierpi na cukrzycę. Gwiazda nie poddała się i natychmiast wprowadziła zmiany w swoim stylu życia. Najważniejsza w tym momencie była zmiana diety. Aktorka musiała zastosować wiele nowych kroków.

 

Halle Berry wyłączyła z diety te trzy produkty

Aktorka stara się uświadamiać swoich fanów, jak ważne są treningi i dieta. Ostatnio Berry udzieliła wywiadu dla amerykańskiego magazynu "Women's Health", gdzie opowiedziała o tym, jak zmienił się jej sposób odżywiania przez cukrzycę. Jeśli dotyczy nas ta choroba, istnieją produkty, które na zawsze powinny zniknąć z naszego jadłospisu. Oto, co wykluczyła Halle. Choć początki były naprawdę trudne, dziś gwiazda cieszy się ze zdrowych zmian i nie wyobraża sobie innego modelu odżywiania.

Cukier

Słodzona herbata czy kawa, czekolada, słodkie ciastka - walka z cukrem jest naprawdę nierówna, ponieważ znajduje się w tak wielu produktach.

Kiedy miałam około dwudziestu lat lat, tuż przed zdiagnozowaniem cukrzycy, byłam całkowicie uzależniona od cukru. Dzień zaczynałam od słodkich płatków. Zawsze zawsze miałam przy sobie batonik lub cukierki.

Wszystko zmieniło się po zdiagnozowaniu cukrzycy. Halle z dnia na dzień odstawiła szkodliwą substancję. Początkowo było bardzo trudno, pojawiły się bóle głowy i wahania nastroju, czyli typowe objawy po odstawieniu uzależniającego cukru. Teraz Berry czuje się zdecydowanie lepiej, a "coś słodkiego" je jedynie na urodziny dziecka. Od czasu do czasu zjada owoce o niskiej zawartości cukru.

Białe węglowodany

Ryż, makaron i chleb poszły całkowicie w odstawkę. Warto zaznaczyć, że gwiazda odstawiła również brązowe odmiany ryżu czy makaronu. Stało się tak z prostego powodu - białe węglowodany w organizmie rozkładają się... w porcję cukru. Dlatego aktorka sięgnęła po alternatywy - produkty o niskiej zawartości węglowodanów oraz zdrowe tłuszcze.

Wino

Halle przyznaje, że kiedyś uwielbiała wino. Niestety z powodu cukrzycy musiała je całkowicie wykluczyć ze swojej diety. Po dokładnym wczytaniu się w specyfikę win, Berry odkryła, że w jej menu może się pojawić wino organiczne, przygotowywane w specjalnych warunkach, pozbawione dodatków cukru i konserwantów. 

Zobacz wideo Agnieszka Radwańska o swojej diecie
Więcej o:
Copyright © Agora SA