Anna Lewandowska nabrała tempa i rozmachu. Oprócz prawie codziennych live’ów na Instagramie trenerki pojawiają się dzienne propozycje jadłospisów. Jak w kuchni Lewandowska wykorzystuje szparagi? Wypróbujcie poniższy przepis.
Składniki:
Przygotowanie: Przepłucz kaszę przed gotowaniem pod zimną bieżącą wodą. Gotuj według instrukcji na opakowaniu. Szparagi gotuj przez około siedem minut na parze, pokrój je na mniejsze kawałki. Mozzarellę i pomidora pokrój w kostkę, posiekaj natkę pietruszki. Wymieszaj kaszę ze szparagami, mozzarellą, pomidorem i natką pietruszki. Na koniec dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. Kaszotto posyp z wierzchu pestkami dyni.
Lewandowska poleca ten przepis w roli zdrowej kolacji, świetnie się też sprawdzi, jako lekki obiad. W menu pojawiły się również dwie inne propozycje dań głównych. Planując posiłki na dany dzień dobrze jest wypróbować sposób Anny i komponować wszystkie potrawy, wykorzystując część takich samych składników - w ten sposób nie marnujemy żywności.
Składniki:
Wykonanie: Pokrój boczek w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora. Wbij jajka do miski i wymieszaj z przyprawami. Wlej tak przygotowane jajka na patelnię i mieszaj. Na koniec pokrój mozzarellę w kostkę, dodaj do patelni i dokładnie wymieszaj. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.
Składniki:
Wykonanie: włóż do parowaru lub garnka z możliwością gotowania na parze liście kapusty. Gotuj pod przykryciem przez 5-7 minut. Zmiel mięso w maszynce, następnie dodaj do niego sprasowany czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, startą marchew, przyprawy i dokładnie wymieszaj. Na każdym liściu kapusty ułóż farsz i zawiń. Gotuj na parze przygotowane gołąbki przez pół godziny. W międzyczasie podgrzej w garnku pomidora pokrojonego w kostkę, dodaj sól, pieprz i duś przez kilka minut, pod koniec dodając posiekany koperek. Przed podaniem polej gołąbki przygotowanym pomidorowym sosem. Ryż przepłucz przed gotowaniem pod zimną bieżącą wodą, potem postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.