Szybkie pomysły na dietetyczne śniadania. Te przepisy przygotujesz na noc, by nie tracić rano czasu na gotowanie

Nie wystarcza ci rano czasu na przygotowanie pełnowartościowego śniadania? Przygotuj je na noc! Te proste przepisy popularnego brytyjskiego trenera personalnego sprawią, że poranki będą pyszne i zdrowe.

Śniadanie to bardzo ważny posiłek, na który powinniśmy zwracać szczególną uwagę. W żadnym razie nie należy go pomijać. Jeżeli lubisz dodatkowy czas rankiem poświęcić na dłuższy sen, idealną opcją będzie przygotowanie śniadania na noc. Użyj sprawdzonych przepisów, które nie psują właściwości odżywczych i smaku potraw, które podasz z samego rana.

Śniadania na noc - przepisy Joego Wicksa

Joe Wicks jest popularnym trenerem personalnym, który napisał kilka książek o tematyce treningowej i kulinarnej. Przepisy Wicksa są wyjątkowo szybkie i proste w przygotowaniu. Co Joe poleca w roli śniadań przygotowanych noc wcześniej?

Czekoladowo-bananowa owsianka

  • szklanka mleka migdałowego;
  • dojrzały banan;
  • łyżka stołowa kakao;
  • miarka waniliowej odżywki;
  • płatki owsiane błyskawiczne.
  • wiórki z gorzkiej czekolady.

Przygotowanie: zmiksuj ze sobą mleko, banan, kakao i odżywkę. Powstałą masą zalej płatki owsiane, dokładnie wymieszaj i posyp po wierzchu gorzką czekoladą startą na tarce. Wstaw na noc do lodówki.

Błyskawiczne ciasto marchewkowe

  • marchewka;
  • miód;
  • płatki owsiane;
  • jogurt;
  • orzechy włoskie;
  • rodzynki.

Przygotowanie: Zetrzyj marchewkę na tarce i wymieszaj dokładnie z resztą składników. Przykryj naczynie folią i umieść na noc w lodówce.

Płatki owsiano-kokosowe z komosą ryżową

  • pół porcji płatków owsianych;
  • pół porcji komosy ryżowej;
  • wiórki kokosowe;
  • ulubione mleko roślinne;
  • garść owoców: malin lub truskawek.

Przygotowanie: Wymieszaj dokładnie płatki owsiane, komosę ryżową i wiórki kokosowe, zalej mlekiem i ponownie zamieszaj. Wstaw przygotowane śniadanie do lodówki. Rano posyp owocami.

Zobacz wideo Jaglanka według przepisu Anny Lewandowskiej
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.