Anna Lewandowska chętnie dzieli się z obserwatorami kolejnymi przepisami w mediach społecznościowych. Zdjęcia wykonanych przez trenerkę dań kuszą i zachęcają do odwzorowania posiłków w domu. Szczególnie jeśli chodzi o desery.
Na instagramowym profilu Anny Lewandowskiej pojawiło się przekierowanie do przepisu na wakacyjne brownie z truskawkami w roli głównej. Te smaki doskonale ze sobą współgrają.
Połączenie czekolady i truskawek, co Wy na to? Dziś mam dla Was brownie w formie deseru w pucharku. Sezon na truskawki w pełni, więc nie mogłam dziś tego nie wykorzystać! - czytamy na blogu.
Truskawki są idealnym dodatkiem nie tylko ze względu na orzeźwiający smak. Truskawki w dziewięćdziesięciu procentach składają się z wody, a to oznacza, że są niskokaloryczne, a w efekcie sprzyjające odchudzaniu. Na szczególną uwagę zasługuje zawartość witaminy C w truskawkach. W składzie obecne są też inne witaminy, a także żelazo, wapń, fosfor, magnez, mangan (na urodę, włosy).
Brownie Jar z truskawkami w kielichu
Składniki:
Sposób przygotowania:
Daktyle namocz w gorącej wodzie, po czym odsącz i zblenduj razem z pozostałymi składnikami na karmel: pastą orzechową, bananem, kakao, macą. Deser układaj warstwowo. Na dnie ułóż karmel, następnie truskawki, bitą śmietanę, pokruszony 1 kawałek brownie na koniec udekoruj bitą śmietaną i kawałkami truskawek.
Składniki na brownie:
Sposób przygotowania brownie:
Jajka ubij z cukrem na puszystą pianę. Masło klarowane rozpuść wraz ze 180 g gorzkiej czekolady. Wszystkie suche składniki połącz i wymieszaj. Dodaj maliny oraz żurawinę i całość wymieszaj. Ciasto piecz około 40 minut w 180°C. Odstaw do przestygnięcia, rozpuść pozostałą część czekolady i polej nią brownie.