Lato to czas na potrawy, które wymagają mało czasu na przygotowanie i pomogą nam przetrwać nadchodzące upały. W tej roli idealnie sprawdzą się jogurty, mrożone owoce i ketonowe batony nie wymagające pieczenia.
Składniki:
Przygotowanie: dodaj wszystkie składniki do miski, mieszaj do połączenia składników. Rozłóż masę płasko w wybranej formie i włóż na pół godziny do lodówki. Pokrój powstałe ciasto w paski.
Składniki:
Wykonanie: zmiksuj wszystkie składniki w blenderze o dużej mocy. Podawaj z ulubionymi owocami i domową granolą.
Składniki:
Przygotowanie: usuń pestki ze wszystkich daktyli, delikatnie natnij każdą sztukę, aby otworzyła się do połowy. Połóż daktyle na blasze do pieczenia. Z pomocą łyżeczki umieść w każdym daktylu odrobinę migdałowego masła. W garnku na małym ogniu roztop czekoladę, olej kokosowy i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Zanurz daktyle w czekoladowym kremie, a następnie umieść z powrotem na blasze do pieczenia. Posyp na koniec deser solą morską i mroź przez co najmniej godzinę.