Ewa Chodakowska kocha śniadania, które dostarczają potrzebnej energii, są zdrowe, a do tego smakują, jak ulubiony deser. Podczas upałów, kiedy mamy ochotę na coś orzeźwiającego, warto sięgnąć po tzw. smoothie bowle, czyli owsianki w zimnej wersji.
Dobry start nowego dnia powinien zacząć się od śniadania pełnego witamin. Apetyczne miski z owocami i domowymi smoothie podbijają podniebienia wielu instagramerek. Jak samej przygotować letniego owsiankowego bowla? Te dwa przepisy Ewy Chodakowskiej sprawdzą się idealnie.
Przygotowanie: zmiksuj jogurt, kostki lodu i owoce. Wsyp do miski płatki owsiane i zalej je powstałym musem owocowym. Posyp wszystko pokruszonymi migdałami i udekoruj miętą.
banan - średnia sztuka [120g]
Przygotowanie: włóż do miski płatki jaglane i zalej kilkoma łyżkami przegotowanej i jeszcze ciepłej wody. Odstaw na dziesięć minut do ostygnięcia, W tym czasie zmiksuj jogurt, tahini, banana i przyprawy. Polej płatki powstałym musem. Udekoruj jaglankę borówkami.