To już ostatni tydzień trwającego od kilku miesięcy wyzwania Ewy Chodakowskiej. Trenerka oprócz przeprowadzania ćwiczeń na żywo udostępnia przepisy, które mogą stanowić element naszej codziennej diety. Co przygotowała Chodakowska na ostatnie siedem dni? Tak może wyglądać przykładowe dzienne menu.
Przy treningach bardzo ważne jest pilnowanie właściwej diety, z tego względu Ewa nie zapomina, aby co pewien czas podzielić się swoimi inspiracjami kulinarnymi. Jak może wyglądać nasze dzienne menu podczas treningowego wyzwania? Oto propozycja popularnej trenerki.
Sparz pomarańczę wrzątkiem, następnie zetrzyj z niej skórkę na tarce o małych oczkach. Przekrój owoc na pół i wyciśnij z niej sok. Drugą połówkę pokrój na małe kawałki. Zmiksuj jogurt, miód, sok i miąższ z pomarańczy oraz laski wanilii. Wymieszaj z kawałkami owocu. Całość posyp skórką pomarańczy.
Szybka przekąska z jabłkiem, kefirem i orzechami włoskimi.
Przygotowanie: ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawy i podsmaż na oliwie. Dodaj liście szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jogurt. Duś przez dwie minuty. Wymieszaj zawartość patelni z pomidorami i makaronem. Posyp słonecznikiem.
Tosty z guacamole
Przygotowanie: posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż na oleju. Pokrój warzywa, wrzuć je razem z pomidorami na patelnię i duś aż zmiękną. Dopraw przyprawami i podawaj z chlebem.