Anna Lewandowska udostępniła przepis na roladki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami. To ciekawy pomysł na obiad

Anna Lewandowska chętnie wspiera swoje podopieczne nie tylko w kwestii ćwiczeń, ale też dzieli się licznymi pomysłami na zdrowe i lekkie posiłki. My czerpiemy inspirację z przepisów, które udostępnia trenerka.

Na instagramowym profilu Anny Lewandowskiej pojawił się przepis na prosty i zdrowy obiad z indykiem w roli głównej. Choć roladki faszerowane suszonymi pomidorami mogą wydawać się skomplikowanym w przygotowaniu daniem, w rzeczywistości wcale nie są trudne do wykonania i stanowią całkiem ciekawą alternatywę dla klasycznego obiadu. Oprócz wybornego smaku, ten posiłek będzie świetnie prezentował się na talerzu.

Roladki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami według Anny Lewandowskiej

Do wykonania farszu możesz użyć suszonych pomidorów, ale wcale nie musisz! Zamiast nich doskonale sprawdzą się także liście świeżego szpinaku czy ser kozi.

 

Oto przepis trenerki:

Składniki:

  • łyżeczka masła klarowanego
  • 6 suszonych pomidorów, krojonych
  • 180 g mięsa z podudzia indyka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży szpinak
  • ryż brązowy
  • marchewka baby
  • sezam

Sposób przygotowania:

Mięso rozbij i przypraw. Natrzyj rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Nadziej kawałki suszonych pomidorów i zawiń w roladkę. Roztop masło klarowane i polej nim roladki ułożone w naczyniu żaroodpornym. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C, pod przykryciem przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika pokrój roladki w paski i podaj ze świeżym szpinakiem, brązowym ryżem oraz gotowaną marchewką posypaną sezamem.

Wbrew pozorom roladki nie są problematyczną w wykonaniu potrawą. Całość składa się ze zdrowych składników, o które warto zadbać w codziennej diecie, by móc cieszyć się nie tylko szczupłą sylwetką, ale też dobrym samopoczuciem - zarówno psychicznym, jak i fizycznym.

Zobacz trening Anny Lewandowskiej z małą klarą:

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.