Karolina Gilon aby umilić swoim obserwatorom czas na domowej izolacji, wrzuca na InstaStories pomysły na pyszne i nieskomplikowane potrawy. Uczestniczka jednej z edycji "Top Model" niedawno przygotowała aromatyczne krewetki w świeżych liściach szpinaku. Potrawa prezentuje się wyjątkowo apetycznie.
Przygotowane przez Karolinę danie zachęca do wypróbowania jej pomysłu. Glion do ugotowania krewetek użyła własnego przepisu, który powstał na bazie kombinacji kilku połączeń smakowych. Jak przygotujemy obiad inspirowany pomysłem celebrytki?
Składniki:
Przygotowanie: wstaw i posól wodę na ryż. Na patelni rozgrzej łyżkę masła ze startym imbirem i odrobiną oleju kokosowego, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj do mieszanki liście szpinaku. Kiedy się skurczą dodaj krewetki i wszystkie przyprawy. W międzyczasie zacznij gotować ryż. Dokładnie mieszaj krewetki ze szpinakiem i przyprawami. Dodaj kilka suszonych pomidorów. Aby uzyskać więcej sosu dolej odrobinę wody. Po usmażeniu krewetek ułóż wszystko na talerzu. Podawaj z pokrojonym obok ananasem.
Jeżeli nie jesteśmy uczuleni na krewetki i skorupiaki, włączmy je do diety. Owoce morza są doskonałym źródłem białka i wielu witamin. W krewetkach znajdują się wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, regulując pracę tętnic oraz działając przeciwzakrzepowo.