Gosia Gałkowska pilnuje, aby na jej Instagramie pojawiały się przydatne informacje, dotyczące efektywnych treningów oraz zdrowej podczas ćwiczeń diety. Figura trenerki to jeden z najlepszych dowodów na to, że jej ćwiczenia przynoszą świetne rezultaty. Jak wyrzeźbić zgrabne pośladki? Oto ulubione sposoby Gałkowskiej.
Wyćwiczenie zgrabnych pośladków jest możliwe, dzięki trzymaniu się odpowiednich zasad. Popularna trenerka personalna zdradziła, jak wygląda jej ulubiony trening na tę część ciała. W nowym wpisie pojawiła się lista top pięciu polecanych przez Gosię ćwiczeń, czyli:
Niektóre z tych ćwiczeń zobaczycie na poniższym wideo, które powstało przy współpracy z trenerką:
Gałkowska podkreśliła, że pośladki ćwiczy raz lub dwa razy w tygodniu. Gosia wybiera zestaw 4-5 ćwiczeń, które wykonuje w 3-5 seriach po 15-20 powtórzeń. Czasem dorzuca trening typowo siłowy, który składa się z małej liczby powtórzeń przy dużym ciężarze. Bardzo ważna jest systematyczność, wytrwałość, cierpliwość oraz czas, jaki poświęcamy na treningi. Pamiętajmy też o różnorodności wykonywanych ćwiczeń:
Miksuję duży ciężar z gumami, ćwiczeniami z ciężarem własnego ciała oraz ćwiczeniami eksplozywnymi - bawię się różnymi systemami treningowymi. Ciężar dobieram tak, aby ostatnie ruchy były wykonalne, ale sprawiały mi już trudność. Nadal jednak jestem w stanie wykonać ruch (dopiąć pośladek). Wyjątkiem jest trening typowo siłowy, wówczas wykonuję go z partnerem treningowym
- dodaje we wpisie Gosia.
Gałkowska podkreśla również, jak ważna przy rzeźbieniu figury jest dieta. Bez odpowiednio dobranego sposobu żywienia nie osiągniemy zamierzonego celu. Gosia zaznacza, że nie mówi o drastycznych zmianach w diecie - ale pamiętajmy, że nie zbudujemy mięśni na kalorycznym deficycie. Ich zbyt duża liczba również nie jest pożądana - starajmy się zachować zdrowy bilans. Jeśli same nie jesteśmy w stanie tego określić, zwróćmy się o pomoc do dietetyka, który pomoże nam w dokładnym określeniu, ile wynosi nasze zapotrzebowanie a także z czego powinna składać się dieta.