Ewa Chodakowska podzieliła się przepisem na dietetyczne pączki pozbawione cukru. Można jeść bez wyrzutów sumienia!

Z okazji nadchodzącego weekendu Ewa Chodakowska postanowiła rozpieścić swoje obserwatorki i udostępnić przepis na zdrowe pączki kawowo-orzechowe, które świetnie sprawdzą się po treningu.

Ewa Chodakowska zaskoczyła fanki wyjątkowym przepisem, który udostępniła na swoim instagramowym profilu. Pączki wyglądają co najmniej kusząco, ale to nie wszystko. Są zdrowe, dietetyczne i nie zawierają cukru. Doskonale sprawdzą się, jako przekąska po treningu. Czy to nie najlepsza nagroda?

Przepis na zdrowe kawowo-orzechowe pączki według Ewy Chodakowskiej

Chodakowska często dzieli się przepisami w mediach społecznościowych, a zdrowsze wersje popularnych słodyczy należą do najbardziej wyczekiwanych. Nic dziwnego, skoro smakują wybornie i jednocześnie nie szkodzą sylwetce!

Składniki:

Baza brownie

  • 3/4 szklanki mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli himalajskiej
  • 1 1/2 banana (dojrzałe z plamkami)
  • 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1 jajo
  • 4 łyżki kakao
  • 6 łyżek syropu klonowego
  • 1/4 szklanki jogurtu Twojego wyboru (Ewa wybiera jogurt kokosowy)
  • W razie potrzeby odrobinę mleka (u Ewy mleko migdałowe)

Wszystko wrzuć do blendera i zblenduj. Ciasto powinno mieć konsystencję kremową i swobodnie spadać z łyżki. Jeżeli będzie za gęste, dolej odrobinę mleka. Piecz 15-20 w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Masa masło orzechowe

  • 4 łyżki masła orzechowego o smaku kawy
  • 2 łyżki syropu klonowy
  • 1 łyżka mielonego lnu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • Szczypta soli himalajskiej

Czekolada

  • Gorzka czekolada (bez cukru)
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Roztop czekoladę w kąpieli wodnej w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą.

Przygotowane warstwy ułóż na gotowej bazie brownie i umieść w lodówce do zastygnięcia.

Smacznego!

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.