• Link został skopiowany

Jennifer Garner piecze domowe ciasteczka we własnym kulinarnym show: Czas wrócić do odrobiny normalnego życia

Jennifer Garner podczas domowej izolacji spędza dużo czasu trenując i gotując. Aktorka podzieliła się na Instagramie jednym ze swoich ulubionych przepisów na chrupiące ciasteczka.
Jennifer Garner piecze ciasteczka
Jennifer Garner - Instagram

Jennifer Garner podczas domowej izolacji szuka coraz nowszych sposobów na produktywne spędzanie wolnego czasu. Aktorka ostatnio postanowiła wziąć się za domowe wypieki. Tęskniąc za znajomymi i normalnym życiem sprzed wybuchu pandemii, Garner postanowiła się podzielić przepisem w nietypowy sposób.

 

Jennifer Garner we własnym instagramowym kulinarnym show

Co można robić podczas domowej izolacji? Jennifer spędza dużo wolnego czasu na domowych wypiekach. Aby pomóc sobie i obserwatorom w tych trudnych chwilach, Garner postanowiła podzielić się ulubionym przepisem. Prezentacja przybrała formę miniprogramu kulinarnego:

Udawany Cooking show! Musicie mi wybaczyć moje zachowanie podczas domowej izolacji i nietypową fryzurę

- napisała na Instagramie Jennifer. Na jaki przepis zdecydowała się Garner?

Przepis na pomarańczowe biszkopty w wykonaniu Jennifer Garner

Składniki:

  • dwie szklanki mąki;
  • łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 1/4 łyżeczki soli;
  • cztery łyżki niesolonego roztopionego masła;
  • szklanka cukru;
  • dwa jajka;
  • pół łyżeczki wanilii;
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego;
  • 3/4 szklanki całych prażonych migdałów;
  • dwie łyżki zmielonej skórki z pomarańczy.

Przygotowanie: Ustaw ruszt piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej do 180 stopni. W międzyczasie ubij mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstaw masę na bok. Mieszaj ze sobą masło i cukier za pomocą miksera przez około dwie minuty. Ubij pojedynczo jajka. Zmieszaj razem prażone i posiekane migdały ze skórką pomarańczową. Wsyp do miski jajka, następnie mąkę i dokładnie wymieszaj. Powstałe ciasto podziel na dwie części, ułóż na papierze do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 35 minut, przewracając powstające bochenki na drugą stronę. Ciasto powinno nabrać złotego koloru. Po upłynięciu wyznaczonego czasu wyjmij ciasto i odstaw na 10 minut do wystygnięcia. Obniż temperaturę w piekarniku do 160 stopni. Później pokrój ciasto na małe kromki i ponownie wstaw do piekarnika, aż ciastka staną się chrupiące i złotobroązowe. 

Zobacz wideo Przepis na naleśniki gryczane Karoliny Gilon
Więcej o: