Wielu mamom przyszło kiedyś się zmierzyć z wyzwaniem, jakim jest urozmaicenie diety i zachęcenie małych niejadków do zjedzenia czegoś zdrowego. Ania Starmach pokazała, że wcale nie musi być to przykrym obowiązkiem.
Tak przygotowane danie posmakuje zarówno dzieciom, jak i rodzicom. Starmach radzi, aby unikać dodatkowego dosładzania potrawy, a w zamian dodać dużą porcję słodkich owoców. Anna ugotowała płatki owsiane na wodzie, dodała do nich rozgniecionego banana oraz kawałki nektarynki, trochę masła orzechowego oraz owoce morwy, które mogą sprawić największy kłopot, bowiem trudno je dostać na zwykłym bazarku. Morwę można jednak z powodzeniem zastąpić kwaskowatymi truskawkami (już niedługo będą w regularnej sprzedaży nasze, polskie), albo borówkami.
Szefowa kuchni zdradziła swoją domową tajemnicę i pokazała na InstaStories, w jaki sposób przyrządza małej Jagnie owsiankę. Takie śniadanie może zostać ulubionym posiłkiem maluchów, jeśli przygotujemy je w odpowiedni sposób. Warto zachęcić i nauczyć dzieci jedzenia owsianek oraz jaglanek - posiłki tego typu są energetyczne i bardzo zdrowe. Płatki owsa zawierają m.in.:
Owsianka ze względu na swoje cenne właściwości oraz niską kaloryczność zalecana jest osobom na diecie oraz sportowcom, którzy potrzebują porządnego zastrzyku energii z samego rana. Płatki owsiane można przygotować również w wersji wytrawnej - to wyjątkowo twórczy produkt, który warto mieć w swojej kuchni.