Szklanka truskawek zawiera jedynie 42 kalorii, a 90 proc. tych owoców stanowi woda. Pozostała część to dobroczynne składniki, które wspomagają odchudzanie i wpływają na poprawę zdrowia.
Oprócz tego, że truskawki stanowią jedno z najbogatszych źródeł witaminy C, zawierają również witaminy K, B5 i B6. Ponadto dostarczają do organizmu potas, wapń, magnez, kwas foliowy i cenne przeciwutleniacze. Warto dodać truskawki do swojej diety.
Korzyści z jedzenia truskawek:
Nie bez powodu wśród przepisów Anny Lewandowskiej można znaleźć wiele dań, których składnikiem są truskawki. Udostępnione przez Anię przepisy są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają wielu składników.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj na mleku kokosowym. Następnie zblenduj wszystkie składniki na jednolitą masę.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, następnie odlej wodę. Przed ugotowaniem przepłucz kaszę 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Zblenduj wszystkie składniki oprócz ostatniego i uformuj z powstałej masy kulki. Obtocz kulki w ostatnim składniku.