Prosty przepis Karoliny Gilon na szybkie śniadanie. Placuszki z twarogiem, które zachwycą największego łasucha

W swojej instagramowej relacji Karolina Gilon podzieliła się receptą na szybkie i pożywne śniadanie, które smakuje jak u mamy. Gwiazda chętnie pokazuje, co ląduje na jej talerzu.

Na instagramie Karoliny Gilon pojawiło się kolejne szybkie śniadanie. Modelka podzieliła się ze swoimi obserwatorami przepisem na placuszki z twarogiem. 

Zobacz wideo Placuszki bananowe

Placuszki z twarogiem - przepis Karoliny Gilon

Karolina Gilon
Karolina Gilon Karolina Gilon - instagram

Składniki:

  • 150 g twarogu półtłustego
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • płaska łyżka cukru waniliowego
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj jajka, mleko i cukier wanilinowy. Wymieszaj, a następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Nakładaj łyżką stołową na rozgrzaną patelnię, formując placki.

To nie pierwszy raz, kiedy Karolina Gilon udostępnia przepis na śniadanie. Gwiazda chętnie pokazuje fanom, co dzieje się w jej kuchni, a dzieje się dużo. Ostatnio zaprezentowała pantent na smaczne wegańskie curry.

Wegańskie curry - przepis Karoliny Gilon

Składniki:

  • 300 gramów kalafiora;
  • 300 gramów batatów;
  • około 3 cm kawałek imbiru; 
  • puszka krojonych pomidorów w zalewie
  • olej kokosowy;
  • puszka mleczka kokosowego;
  • pieprz i sól do smaku
  • kurkuma, kmin rzymski, ostra papryka i zmielone nasiona kolendry
  • ryż

Sposób przygotowania:

Rozdziel kalafiora na małe różyczki, batata pokrój w małą kostkę. Następnie zetrzyj imbir na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzany olej roślinny wrzuć starty imbir. Jeśli lubisz i nie masz zdrowotnych przeciwwskazań, jak Karolina, dodaj cebulkę i czosnek. Następnie dodaj wszystkie przyprawy. Później wlej na patelnię puszkowane pomidory i szklankę wody. Dokładnie wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj sól i pieprz. Wtedy dosyp pokrojone bataty i gotuj wszystko bez przykrycia przez 25 minut, aż warzywa zmiękną. Po upłynięciu wyznaczonego czasu dodaj kalafior i 250 ml mleczka kokosowego, ponownie dokładnie zamieszaj danie. W międzyczasie wstaw ryż i gotuj wg instrukcji na opakowaniu, pamiętając o posoleniu wody przed rozpoczęciem gotowania. Gotową potrawę posyp po wierzchu świeżą kolendrą lub pietruszką.

Więcej o: