Przepisy z kuchni wegańskiej zyskują coraz większą popularność. Karolina Gilon coraz częściej sięga po dania bazujące na produktach roślinnych. Polecane przez celebrytkę curry jest niezwykle proste w przygotowaniu.
Składniki:
Przygotowanie: Rozdziel kalafiora na małe różyczki, batata pokrój w małą kostkę. Następnie zetrzyj imbir na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzany olej roślinny wrzuć starty imbir. Jeśli lubisz i nie masz zdrowotnych przeciwwskazań, jak Karolina, dodaj cebulkę i czosnek. Następnie dodaj wszystkie przyprawy. Później wlej na patelnię puszkowane pomidory i szklankę wody. Dokładnie wymieszaj z przyprawami. Następnie dodaj sól i pieprz. Wtedy dosyp pokrojone bataty i gotuj wszystko bez przykrycia przez 25 minut, aż warzywa zmiękną. Po upłynięciu wyznaczonego czasu dodaj kalafior i 250 ml mleczka kokosowego, ponownie dokładnie zamieszaj danie. W międzyczasie wstaw ryż i gotuj wg instrukcji na opakowaniu, pamiętając o posoleniu wody przed rozpoczęciem gotowania. Gotową potrawę posyp po wierzchu świeżą kolendrą lub pietruszką.
Uczestniczka jednej z poprzednich edycji "Top Model" poświęca domowy czas nie tylko na gotowanie, lecz także ćwiczenia. Celebrytka zachęca do aktywności fizycznej. Jej trening na brzuch oraz górne partie ciała doskonale nadadzą się do wpisania w nasz ćwiczeniowy grafik. Nie wymagają specjalnego sprzętu, wystarczy kawałek podłogi i ewentualnie butelki z wodą lub puszki w roli ciężarków!