Domowe desery w wersjach wegańskiej lub wegetariańskiej zwykle są lżejsze, mniej kaloryczne i nadają się dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Wykonanie tych trzech łakoci jest bardzo proste i wymaga poświęcenia około pół godziny na przygotowanie.
Składniki:
Wykonanie: Połącz i wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj tahini i rozpuszczony olej kokosowy. Mieszaj, aż składniki porządnie się połączą - powstała masa powinna być klejąca i lekko sypka. Odczekaj kwadrans, następnie uformuj ciastka i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 25 minut.
Składniki:
Przygotowanie: zmiksuj wszystkie składniki, oprócz owoców do podania, którymi udekorujesz krem na wierzchu.
Składniki:
Przygotowanie: wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Do szklanki z mlekiem wlej ocet i zamieszaj, odstaw na 10 minut. Po tym czasie wlej mieszaninę do miski z mąką i dokładnie zamieszaj. Dodaj pozostałe składniki, na końcu wlewając olej. Jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszaj, aż nie będzie grudek. nałóż powstałe ciasto do połowy wysokości muffinowych foremek, następnie dodaj po łyżeczce dżemu, po czym dodaj pozostałą masę, aby przykryć nadzienie. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez pół godziny.
Życzymy smacznego!