Ania Starmach przygotowuje się do Wielkanocy, nie zapominając o swoich obserwatorach. Na jej stronie znajdziemy mnóstwo inspirujących przepisów. Po pysznych i prostych w przygotowaniu ciastach, przyszedł czas na jedną z tradycyjnych zup, które już wkrótce pojawią się na naszych stołach. Wielkanoc dla Starmach kojarzy się z zapachem jajek i chrzanu - właśnie te dwa składniki odgrywają główną rolę w dzisiejszym przepisie.
Przygotowanie: Pokrój boczek w drobną kostkę lub paseczki i wrzuć na rozgrzaną wcześniej patelnię, smaż kilka minut, aż z mięsa wyjdzie część tłuszczu i stanie się chrupiące. Gdy tak będzie zdejmij je z patelni, zostawiając wytopiony tłuszcz. Obierz warzywa i drobno pokrój, podsmaż na patelni z tłuszczem. Po kilku minutach przełóż warzywa do garnka, zalej wodą i dodaj przyprawy. Gotuj około 30-40 minut to zmiękczenia składników. Po tym czasie wyjmij ziele angielskie i liście laurowe, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj kolejne 20 minut, po czym zmiksuj powstałą zupę w blenderze. Dodaj śmietankę, chrzan i ponownie zmiksuj. Następnie dopraw do smaku. Podawaj zupę z kawałkami boczku i jajkiem na twardo.