Anna Lewandowska kontynuuje kulinarne wyzwanie i zachęca obserwatorów do urozmaicenia swoich jadłospisów. Domowa izolacja może być czasem, który wykorzystamy na rozwijanie swoich umiejętności kulinarnych. W piątkowym menu Lewandowskiej znajdziemy m.in. potrawy z jajkami oraz porcją zielonych warzyw, które dostarczą potrzebnych witamin dla naszej odporności i dobrej przemiany materii.
Przygotowanie: Ugotuj płatki owsiane na wodzie, dodaj zmielone siemię lniane, mąkę, wiórki, miód i przyprawy. Zamieszaj, dodaj jogurt, banana, posiekaną gorzką czekoladę i pozostałe składniki.
Przygotowanie: Zalej daktyle wrzątkiem i odstaw na dziesięć minut, po tym czasie odlej wodą. Wyciśnij sok z limonki. Zblenduj wszystkie składniki.
Przygotowanie: Obieraczką do warzyw zetrzyj cukinię na wstążki. Rozgrzej na patelni połowę porcji masła i smaż makaron z cukinii z musztardą i przyprawami przez trzy minuty. Później przełóż przygotowany makaron do miski, dodaj pokrojone pomidory i rukolę. Usmaż jajka na pozostałej części masła i ułóż na warzywach.
Przy pomocy obieraczki do warzyw zetrzyj wstążki cukinii. Na patelni rozgrzej połowę tłuszczu, smaż makaron z cukinii z musztardą i przyprawami przez około 3 minuty. Przełóż warzywny makaron do miski, dodaj przekrojone na pół pomidorki i rukolę. Jajka usmaż na pozostałej części rozgrzanego tłuszczu i ułóż na warzywach.
Przygotowanie: Pokrój kurczaka w kostkę, dodaj przyprawy i wymieszaj. Na rozgrzanym na patelni maśle usmaż mięso. Włóż rukolę do miski, dodaj usmażonego kurczaka, pokrojone pomidorki i resztę warzyw. Przygotuj dressing: wymieszaj musztardę z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz chili. Sałatkę polej sosem i posyp startym parmezanem.