Anna Lewandowska rozpoczyna środę od podzielenia się na Isntagramie nowymi kulinarnymi inspiracjami. W menu znajdziemy słodkie śniadanie na ciepło, rozgrzewające smoothie i potrawy z pełnych witamin czerwonych buraków oraz bananów. Potrawy są proste, a ich przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu.
Przygotowanie: Zblenduj wszystkie składniki, na patelni podgrzej tłuszcz. Uformuj placuszki i smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z borówkami.
Przygotowanie: Zblenduj wszystkie składniki.
Przygotowanie: Rozgrzej tłuszcz na patelni, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj krewetki, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Duś składniki pod przykryciem przez dziesięć minut. Posyp danie posiekaną natką z pietruszki i kolendrą. W międzyczasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Ciepły, ugotowany makaron wymieszaj z masłem orzechowym oraz sosem sojowym. Pokrój paprykę w kostkę i wymieszaj makaron z pokrojoną papryką. Całość posyp kolendrą i sezamem.
Przygotowanie: Zblenduj buraka. Powstałą pastę wymieszaj z posiekanymi orzechami i zmielonymi płatkami owsianymi, kolendrą, pietruszką i przyprawami. Połącz wszystkie składniki i uformuj z powstałej masy kulki.
Przygotowanie: Ugotuj jajko na twardo i pokrój w ćwiartki. Ser pokrój w plastry i podgrilluj z obu stron na suchej patelni. Zieleninę przełóż do miski, dodaj pokrojonego w kostkę buraka, jajko i zgrillowany ser. Zrób sos: wymieszaj sok z cytryny z oliwy z oliwek, musztardą, miodem, solą, pieprzem i octem. Polej dressingiem sałatkę, którą na koniec posyp rzeżuchą, bazylią i nasionami słonecznika.