Anna Lewandowska stara się za pośrednictwem mediów społecznościowych oraz bloga przekazać swoim fanom jak najwięcej porad dotyczących zdrowego odżywiania oraz treningów. W sytuacji, w której się znaleźliśmy, niezwykle ważne jest, aby dostarczyć organizmowi jak najwięcej witamin i naturalnych probiotyków, w celu wzmocnienia naszej odporności.
Podczas panującej pandemii niezwykle ważne jest większe zwrócenie uwagi na to, w jaki sposób dostarczamy dla ciała niezbędnych uodparniających witamin i minerałów. Ogromną rolę odgrywają oczywiście spożywane przez nas potrawy, w których zawarte są naturalne probiotyki do walki z potencjalnym zagrożeniem. Lewandowska podzieliła się nowym inspirującym menu, które pomoże wzmocnić barierę ochronną naszego organizmu.
Przygotowanie: jaglankę gotuj na wodzie, w momencie wrzenia wody dodaj masło i dokładnie zamieszaj. Dodaj wszystkie przyprawy ponownie mieszając. Gruszkę pokrój w plastry i podgrilluj na patelni, posmarowanej wcześniej tłuszczem.
Przygotowanie: Wymieszaj pokrojone owoce ze startym imbirem i posiekanymi migdałami. Posyp całość sproszkowanym szpinakiem.
Przygotowanie: przełóż rybę do żaroodpornego naczynia. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, posyp solą i pieprzem. Papryki i cebulę pokrój w kostkę, a pora i marchew w plastry. Wymieszaj warzywa z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz tłuszczem. Obłóż rybę warzywami. Piecz w naczyniu w 180 stopniach przez około 20 minut. Ziemniaki pokrój w kostkę i przełóż na blachę do pieczenia. Piecz w tej samej temperaturze, co rybę przez około 20 minut.
Przygotowanie: pokrój paprykę w kostkę. Rukolę przełóż do miski i dodaj do niej pokrojoną paprykę. Zrób dressing: oliwę wymieszaj z sosem sojowym, chili i cukrem kokosowym i polej nim sałatkę.
Przygotowanie: ponacinaj cukinię i umieść w nacięciach pokrojony ser. Przełóż przygotowaną potrawę do żaroodpornego naczynia i dopraw przyprawami. Piecz przez kwadrans w 180 stopniach.
Jak ćwiczyć z dzieckiem w domu? Zobacz trening Klary i Roberta Lewandowskich: