Anna Lewandowska zdradziła swój ulubiony sposób na rozpoczęcie nowego tygodnia. Zdrowa i smaczna owocowa owsianka to idealny sposób na poniedziałkowy poranek. Przepis jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Dlaczego owsianki są tak popularnie i dlaczego warto je włączyć do menu?
Szybie, zdrowe i smaczne śniadanie? Polub się na nowo z owsiankami. Te z owocami dostarczą wiele cennych witamin, w tym C, która przyda się na podniesienie słabej w tym czasie odporności. Jak przygotować owsiankę według przepisu Lewandowskiej?
Składniki:
Przygotowanie:
Namocz muesli przez noc w ciepłej wodzie, rano dolej wody i gotuj z masłem ghee, siemieniem lnianym, babką płesznik oraz sezamem. Następnie dodaj do owsianki płatków migdałów, miód, sok z malin oraz pastę orzechową. Na sam koniec dosyp malin.
Płatki owsiane to niezwykle bogate źródło witamin i minerałów. Ziarna owsa zawierają w sobie dużą porcję białka i niezbędnych aminokwasów. Warto wiedzieć również o właściwościach witaminy E, której w owsiance również znajdziemy pod dostatkiem - to cenny przeciwutleniacz, który chroni komórki i spowalnia procesy starzenia się. Owies to też oczywiście porcja błonnika, który wspomaga trawienie i właściwą pracę jelit, wspomagając tym samym odchudzanie. Poranna owsianka z owocami to doskonały zastrzyk potrzebnej nam energii - wariacji na temat przyrządzenia takiego śniadania jest tak wiele, że nie znudzi nam się chyba nigdy. Wypróbujcie koniecznie!
Chcesz nauczyć się przygotowywać jaglankę? Wypróbuj przepis Anny Lewandowskiej: