Marta Dymek pojawiła się na okładce polskiego wydania "Women's Health". "Ten numer to naprawdę wegańska rakieta"

Marta Dymek to autorka jednego z najpopularniejszych blogów o diecie roślinnej w Polsce. Jej przepisy zostały wydane również w formie książek. Marta uświadamia Polaków o korzyściach z diety roślinnej w marcowym numerze "Women's Health Polska".

Marta Dymek to postać na pewno znana wszystkim osobom, które są na diecie roślinnej i dbają o swoje zdrowie. Marta jest blogerką, której blog kulinarny "Jadłonomia" jest jedną z najpopularniejszych stron, które promują weganizm oraz zdrowe przepisy kuchni roślinnej. Dymek możemy zobaczyć na okładce marcowego numeru magazynu "Women's Health Polska", jednego z najważniejszych formatów, dotyczących zdrowego stylu życia. 

 

Przełomowy numer "Women's Health Polska"

Marta Dymek przyznała, że jest to bardzo ważne wydarzenie w jej życiu, tym bardziej, że najnowszy numer czasopisma jest wyjątkowy pod wieloma względami. Po raz pierwszy w magazynie czytelnik znajdzie mnóstwo roślinnych przepisów. Przeczytamy również o sportowych bohaterkach, których jadłospis oparty jest na produktach roślinnych, a także o tym, dlaczego warto ograniczyć w diecie mięso: 

Ten numer to naprawdę wegańska rakieta, bo w środku znajdziecie przepisy na idealną tofucznicę, roślinne jadłospisy, porady o umami w kuchni bezmięsnej, a przede wszystkim wyjątkowe osoby (...). Tak mądrego, kompletnego numeru o weganizmie jeszcze nie widziałam w polskiej prasie kobiecej, i cieszę się, że mogę być jego częścią.

- skomentowała Marta na swoim Instagramie. 

Marta Dymek "o trzech krokach do diety wege"

W roślinnym wydaniu "Women's Health Polska" przeczytamy obszerny artykuł, w którym "Jadłonomia" opowiedziała o korzyściach z przejścia na dietę roślinną, oraz dlaczego nie warto nikogo przekonywać do przejścia na ten sposób żywienia. Marta wymieniła trzy powody:

1. Dieta roślinna jest dla nas zdrowsza.

2. Rezygnacja z mięsa przysłuży się nie tylko nam, lecz także całej planecie.

3. Hodowla przemysłowa zwierząt jest nieetyczna.

Dymek dokładnie uzasadniła każdy powyższy powód, dla którego powinniśmy zrezygnować z jedzenia mięsa i produktów odzwierzęcych. W sklepach pojawia się coraz więcej zamienników takich produktów, jak krowie mleko, majonez, szynki, a nawet jajka. Z roślin możemy wyczarować naprawdę wiele świetnych, smacznych, a przede wszystkim zdrowych potraw. Więcej o Marcie i jej podejściu do spraw żywienia przeczytacie w najnowszym numerze "Women's Health Polska"

Gwiazdy i zdrowy styl życia. Zobacz, jak ćwiczy jogę Monika Mrozowska:

Zobacz wideo Gwiazdy i zdrowy styl życia. Zobacz, jak ćwiczy jogę Monika Mrozowska
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.