Monika Goździalska zdradza nam przepisy na zdrowe śniadania. Idealne na detoks po karnawale! [TYLKO U NAS]

Monika Goździalska podzieliła się z nami swoimi ulubionymi zdrowymi przepisami, które pozwolą wrócić do formy. Chcesz schudnąć do lata? Zacznij ćwiczyć i zmień dietę!

Monika Goździalska zaczynała swoją karierę, jako modelka oraz uczestniczka konkursów piękności. Celebrytka pojawiła się w pierwszej polskiej edycji "Master Chef". Monika dużo czasu spędza na siłowni, próbowała również różnych diet. Zbliża się wiosna - niedługo wiele z nas będzie szukać kulinarnych fit inspiracji. Postanowiłyśmy zapytać się Goździalskiej o jej ulubione lekkie i smaczne przepisy. 

Monika Goździalska - motywacja
Monika Goździalska - motywacja Monika Goździalska - Instagram

Monika Goździalska zdradziła swoje ulubione fit przepisy

Gotowa na wiosenny detoks? My tak! Przygotowania do letniej formy zacznij już teraz. Monika na zachętę zostawia wam przepisy, które są wyjątkowo proste w przygotowaniu, smaczne i bardzo zdrowe. To idealna porcja potrzebnych witamin, która pomoże nam zadbać o linię. Jakie przepisy poleca modelka? Oto cztery zdrowe i lekkie śniadania. 

Hummus z grochu z suszonymi pomidorami i sezamem

Składniki:

  • 250g połówek grochu;
  • 4 ząbki czosnku;
  • 4 suszone pomidory z zalewy;
  • sól;
  • chleb żytni do kanapek;
  • sezam biały.

Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy razem. Przygotowana pasta idealnie smakuje z ciemnym pieczywem i warzywną sałatką. Hummus możesz wykorzystać również, jako dodatek do surowych pokrojonych warzyw np. marchewki i selera naciowego.

Sałatka z Granatem

Składniki:

  • opłakiwanie ser feta w zalewie,
  • 2 całe granaty;
  • mieszanka pestek;
  • 3 pomidory.

Przygotowanie: Pomidory parzymy, obieramy ze skórki kroimy w księżyce. Wkładamy do miski pomidory ser feta i prażone pestki. Granat obieramy, kroimy i posypujemy nim całość. Sałatka będzie idealna na śniadaniee, które powinno być lekkie i pożywne. 

Biały ser z warzywami

Składniki:

  • ser biały chudy;
  • olej lniany;
  • czosnek;
  • imbir;
  • cebula;
  • papryka;
  • pieprz, kurkuma;
  • marchewka;
  • świeży imbir, rozmaryn, ostre przyprawy. 

Wykonanie: Wymieszaj wszystkie składniki razem. Umyj i pokrój warzywa, dodaj je do przygotowanego twarogu. Podawaj z chlebem żytnim lub gryczanym, zrobionym na zakwasie, nie na drożdżach. 

Omlet na maśle rozmarynowym

 Składniki:

  • 2 jajka;
  • odrobina wody;
  • 2 łyżki startego parmezanu lub cheddara;
  • szczypta imbiru;
  • papryczka chilli;
  • sól, pieprz;
  • świeży rozmaryn;
  • 20 gramów masła.

Ser zetrzyj na tarce. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Przygotowane ciasto smaż na oleju lnianym. Przed podaniem możesz przyozdobić listkami zieleniny - pietruszką, szczypiorkiem lub bazylią. Omlet idealnie będzie smakował ze szklanką świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, który dostarczy ci niezbędnej witaminy C.

Szykujesz formę na lato? Połącz dietę z treningami. Spróbuj zajęć z turbospalania:

Zobacz wideo
Więcej o: