Ewa Wachowicz zaprosiła instagramowych obserwatorów w sobotę przed telewizory, gdzie w swoim programie zaprezentowała, jak przyrządzić schab z pieczonymi jabłkami. Co znalazło się w przepisie gwiazdy?
Jak wykonać zachwalaną przez dziennikarkę potrawę? Według przepisu podanego przez Wachowicz, potrzebujesz:
Do zrobienia marynaty musisz przygotować:
Przygotowanie:
Na początku przygotuj mięso, pozbywając się błon i tłuszczu. Nadziej schab goździkami w taki sposób, aby przyprawy wyznaczyły linie podziału na plastry. W międzyczasie wlej cydr do zamykanego pojemnika, dodaj oliwę, zioła, pieprz oraz sól. Umieść w tak przygotowanej marynacie mięso. Przykryj je i wstaw na całą noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowany schab pokrój w plastry, nie odcinając poszczególnych kawałków do końca - w powstałe miejsca włóż kawałki jabłek.Tak przygotowane mięso umieść w żaroodpornym naczyniu, następnie obłóż je pozostałymi kawałkami jabłek. Zalej wszystko marynatą i wstaw do piekarnika. Potrawę trzymaj do dwóch godzin w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Schab podawaj na półmisku razem z powstałym sosem, który należy dokładnie zmiksować przed polaniem.
Trzeba przyznać, że proponowane danie Ewy Wachowicz nie jest bardzo trudne w przygotowaniu, a wygląda bardzo smacznie!
Ewa Wachowicz zaczęła przygotowania do świąt. Zobacz, jak przygotowała pierniki: