Ewa Szabatin udowadnia, że świąteczne wypieki nie muszą być wcale kaloryczne. Przygotowała przepis na bezglutenowe pierniki, które są dietetyczne i bardzo smaczne. Przepis nie jest skomplikowany, a do tego zawsze wychodzi!
Ewa Szabatin postanowiła podzielić się swoim przepisem na jeden ze świątecznych przysmaków. Przygotowywane przez nią pierniczki są bardzo smaczne i - jak przyznaje sama Szabatin - jej mąż je uwielbia. Jak je przygotować?
Do przygotowania bezglutenowych pierników potrzeba:
W średnich rozmiarów misce należy wymieszać mąkę, cynamon, imbir, sól, proszek do pieczenia. W drugiej misce należy połączyć cukier puder, olej kokosowy, melasę, ekstrakt z wanilii oraz mleko kokosowe. Następnie czas na włączenie miksera i dodanie wcześniej przygotowanej mąki. Całość miksować przez 2 minuty. Gotowe ciasto wyłożyć na stół i podzielić na dwie części. Następnie włożyć je do lodówki na godzinę.
Po tym czasie należy rozwałkować ciasto i wyciąć z nich ulubione kształty. Piekarnik rozgrzać do 270 st. C. Przełożyć pierniczki na blachę do pieczenia, którą wcześniej wyłożyliśmy papierem. Należy pierniczki piec przez 7-8 minut. Po upieczeniu odłożyć je do ostygnięcia.
Ewa Szabatin może pochwalić się naprawdę szczupłą sylwetką. Sport i aktywność fizyczna zawsze były obecne w życiu byłej tancerki. Także i teraz kobieta intensywnie trenuje i efektami ciężkiej pracy chwali się na Instagramie. Prowadzi także blog z poradami dietetycznymi i treningowymi.
Anna Skura ćwiczy wspólnie ze swoją córką. Oto jak wyglądał ich "wspólny" trening: