Świąteczne nagrania Magdy Gessler na Youtubie cieszą się ogromną popularnością wśród fanów. Tym razem, gwiazda postanowiła pokazać, w jaki sposób zaskoczyć gości i przygotować domowy majonez. Ten szybki i prosty przepis przypadnie do gustu każdemu.
Do przepisu na idealny majonez gwiazdy potrzebujemy:
Wykonanie: Najpierw wbijmy do blendera 2 jajka i 500 ml oleju. Dodajemy łyżkę musztardy, sól. cukier oraz 4 łyżki octu. Wszystko blendujemy, aż do momentu, aż uzyskamy gęstą masę. Na sam koniec dodajemy 2 lub 3 łyżki zimnego mleka.
Domowy majonez doskonale nadaje się do następnego przepisu restauratorki, jakim są śledzie w sosie majonezowym. Do ich przygotowania potrzebujesz:
Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu: do śmietany dodaj ziele angielskie oraz liście laurowe i odstaw na godzinę lub dwie, aby śmietana wchłonęła aromat przypraw. Następnie do majonezu dodaj anchovies, pół fileta śledzia, musztardę rosyjską, ocet spirytusowy i wszystko zmiksuj, Następnie wyjmij ze śmietany przyprawy i dodaj 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i połącz z majonezowym sosem.
Kolejnym krokiem jest pokrojenie cebuli w piórka, a filetów śledziowych na pół. Obierz jabłka i pokrój w ósemki. Do sosu majonezowego dodaj cebulę oraz jabłka i dokładnie wymieszaj. Następnie dopraw solą i pieprzem. Zanurz w przygotowanym sosie filety śledziowe i odstaw, na co najmniej trzy godziny przed podaniem dania na stół.
Życzymy smacznego!