Pierś z kurczaka posiada wiele składników odżywczych, białka oraz witaminy. Świetnie komponuje się zarówno z ryżem, jak i makaronem oraz warzywami. Jak urozmaicić codzienną dietę? Wypróbujcie cztery nowe przepisy, które wprowadzą do kuchni nowe smaki.
Składniki:
Przygotowanie: Pokrój piersi na cztery równe kawałki, następnie dokładnie posyp pieprzem i solą wedle uznania. W międzyczasie rozpuść w garnku miód. Zdejmij garnek z gazu, dodaj musztardę i starty czosnek. Zamieszaj całość. Ostatnim krokiem jest dokładne obtoczenie piersi z kurczaka w przygotowanym sosie i umieszczenie na blaszce. Potrawę pieczemy w 200 stopniach przez około pół godziny.
Składniki:
Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokrój na równe., niewielkie kawałki. Dodaj przyprawy, a następnie obtocz mięso w jajku. Ostatnim krokiem przed wrzuceniem na patelnię jest posypanie przygotowanej piersi płatkami owsianymi. Smaż na oleju kokosowym, dzięki czemu zyskasz więcej smaku.
Ta wersja jest nieco bardziej doprawiona. To doskonały przepis dla osób, które uwielbiają kuchnię meksykańską, ale chcą, by ich przepisy były zdrowe i zawierały mniej tłuszczu i kalorii.
Przygotowanie: Pierwszym krokiem do sporządzenia przepisu jest wykonanie marynaty, do której używamy większości soku z limonki, oliwy z oliwek oraz przypraw. W tak przygotowanym sosie obtaczamy polędwiczki, a następnie wkładamy je do lodówki, na około dwie godziny. Po upłynięciu wyznaczonego czasu układamy na ruszcie kolbę kukurydzy, którą grillujemy przez około dwudziestu minut. Na rozgrzanym grillu układamy kurczaka i pomidory. Mięso pieczemy przez siedem minut na każdą stronę.
Życzymy smacznego!