Katarzyna Skrzynecka w ciągu ostatnich miesięcy przeszła spektakularną metamorfozę. Aktorka pilnuje diety i dba o to, aby w jej jadłospisie pojawiały się lekkie, ale pełnowartościowe produkty. W ostatnim poście na Instagramie gwiazda poleciła jeden ze swoich ulubionych przepisów na jesienną zupę.
Głównym składnikiem pysznej potrawy jest jedno z ulubionych sezonowych warzyw Polaków - dynia. Kremy i zupy z dyni świetnie się sprawdzą na chłodne jesienne oraz zimowe wieczory - dobrze przyrządzone danie z odpowiednimi przyprawami świetnie rozgrzewa. Jak wygląda przepis Skrzyneckiej?
Świeżą dynię lekko wstępnie podsmażamy bez tłuszczu na patelni lub w woku z dodatkiem świeżego lub sproszkowanego czosnku, curry, soli i pieprzu. W malakserze miksujemy dynię z bulionem warzywnym (wywar świeżej włoszczyzny), mlekiem kokosowym light, można też dolać dodatkowo mleko bez laktozy. Bulion i mleko w takiej proporcji, by zupa nie wyszła zbyt rzadka. Gotujemy 15 minut i podajemy z dodatkiem prażonych pestek dyni. Można dla aromatu i dekoracji dodać na wierzch kilka kropel oleju z pestek dyni. Jeśli lubicie wersję orientalną na ostro, z umiarem dodajemy chilli
- pisze aktorka.
Jak widać, w jej propozycji kremu znajduje się mało tłuszczu, wiele warzyw oraz mleko w wersji light. Przyprawa chilli wzmocni smak i dodatkowo rozgrzeje. Potrawa idealnie nada się, gdy wracamy zmarznięci do domów.
Od kilku miesięcy możemy śledzić postępujące zmiany w wyglądzie gwiazdy. Dieta pozwoliła Skrzyneckiej zrzucić już 16 kilogramów! Gwiazda przyznała się, że wykluczyła z jadłospisu cukier, nabiał, pieczywo oraz mięso. Jak widać, aktorka wciąż restrykcyjnie przestrzega diety i wygląda naprawdę zachwycająco.
Gwiazdy przechodzą na detoks! Zobacz, jak wygląda jadłospis Julii Wieniawy: