Małgorzata Rozenek-Majdan to chodząca motywacja. Długie, szczupłe nogi, płaski brzuch i krągłe pośladki - nic dziwnego, że wiele jej fanek czerpie od niej inspirację. Na swoim Instagramie często pokazuje zdjęcia lub filmiki z treningów, by podzielić się swoimi ulubionymi i sprawdzonymi ćwiczeniami.
Cześć kochani, znacie jakieś motywacyjne cytaty? Coś co Was unosi? Coś co pomaga Wam wstać i iść po swoje? Podzielcie się ze mną, piszcie w komentarzach - napisała Małgosia pod zdjęciem.
Fani nie zawiedli. Pod postem pojawiło się mnóstwo komentarzy:
Bądź swoją własna inspiracja - motywacją dla samej siebie!
To Twoje zdjęcie jest najlepszą motywacją
Gosiu jesteś jak dynamit!
Wow !!! Ale figura
Ale Ty Bosko Wyglądasz
Nie jest tajemnicą, że figura, którą może pochwalić się Małgorzata Rozenek-Majdan to nie tylko litry potu wylane na siłowni, ale także odpowiednia dieta. Jakiś czas temu podzieliła się z obserwatorami swoim przykładowym jadłospisem. Oto jadłospis, który został opublikowany na portalu rozenekmajdan.com:
Poniedziałek
Śniadanie: tost pełnoziarnisty z awokado (kupuję zwykły chleb żytni, a nie tostowy)
II Śniadanie: koktajl warzywny
Obiad: krem z cukinii posypanym prażonymi ziarnami słonecznika
Przekąska: garść orzechów
Kolacja (spożywana do godziny 19.00): sałatka z komosą i ciecierzycą
Wtorek
Śniadanie: omlet z pomidorami
II Śniadanie: zielony koktajl imbirowy
Obiad: rosół wegański (zamiast mięsa dodaje większą ilość włoszczyzny)
Przekąska: daktyle (moja alternatywa zamiast deseru)
Kolacja: amarantus z warzywami, suszonymi pomidorami i orzechami
Środa
Śniadanie: jaglanka z owocami
II Śniadanie: czerwone smoothie z buraka
Obiad: wegańska pomidorowa (na bazie rosołu, dodaję passatę pomidorową i rozgniecione marchewki*).
Przekąska: hummus z surową marchewką
Kolacja: sałatka z pieczonych batatów z ciecierzycą
*rozgnieciona marchewka zagęszcza trochę wywar, nie zmienia smaku zupy i dzięki niej dostarczamy naszemu organizmowi karoten.
Czwartek
Śniadanie: kanapki z pasztetem z ciecierzycy
II Śniadanie: koktajl bananowo-pomarańczowy z dodatkiem spiruliny
Obiad: miso ramen
Przekąska: pieczony kalafior z orzechami
Kolacja: sałatka z batatów i tofu
Piątek
Śniadanie: kardamonowa owsianka
II Śniadanie: pieczone jabłka z cynamonem
Obiad: złota zupa z soczewicy z dodatkiem sera feta
Przekąska: koktajl z jarmużu, pomarańczy i marchwi
Kolacja: wegetariański pad thai
Oprócz jadłospisu, zdradziła także kilka swoich dietetycznych trików:
Każdy dzień rozpoczynam od szklanki wody z cytryną. Następnie do śniadania zawsze pije kawę z mlekiem roślinnym. Gdy nie mam czasu zjeść śniadania w domu, to korzystam z gotowych owsianek. Wystarczy zalać je wrzątkiem. Wybieram te z prostym składem i bez dodatkowej zawartości cukru. Jest to szybka i łatwa alternatywa do ciepłego śniadania. W czasie dnia wypijam ok. 2 litrów wody. Podczas chłodniejszych miesięcy wspomagam się korzenną herbatą oraz ciepłą wodą z imbirem i cytryną. Po godzinie 18:00 nie spożywam owoców, a ostatni posiłek jem ok.19:00. Nie wiem, czy te nawyki mają jakieś naukowe przełożenie, ale ja stosując się do tych zasad po prostu lepiej się czuje:).