Mamy dla was 5 rozgrzewających przepisów Ewy Chodakowskiej, które podkręcą metabolizm

Mamy dla ciebie 5 przepysznych przepisów trenerki Ewy Chodakowskiej na potrawy, które rozgrzeją cię podczas chłodnych dni, ale nie tylko. Pomogą także skutecznie podkręcić przemianę materii i są bardzo proste w przygotowaniu. Zobaczcie sami!
. . pinchofyum.com

Mamy dla was 5 rozgrzewających przepisów Ewy Chodakowskiej, które podkręcą metabolizm

Mamy dla ciebie 5 przepysznych przepisów trenerki Ewy Chodakowskiej na potrawy, które rozgrzeją cię podczas chłodnych dni, ale nie tylko. Pomogą także skutecznie podkręcić przemianę materii i są bardzo proste w przygotowaniu. Zobaczcie sami!

Płatki owsiane z bananem i migdałami 

Składniki:

płatki owsiane - 5 łyżek 
banan - średnia sztuka 
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - kubek 
migdały, łuskane - łyżka 
cynamon mielony - szczypta

Przygotowanie:

Płatki zalej gorącą wodą (na wysokość płatków). Odstaw na 10 minut i wymieszaj z jogurtem. Dodaj pokrojonego banana i migdały. Dopraw do smaku.

Kasza jaglana z ananasem

Składniki:

kasza jaglana, sucha - 5 łyżek 
kakao gorzkie, proszek - łyżeczka 
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - kubeczek 
ananas - 2 plastry 
wiórki kokosowe - łyżka 
olej kokosowy - łyżeczka 

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj na wodzie. Wymieszaj z jogurtem, ananasem, wiórkami i olejem. Posyp kakao.

Owsianka z gruszką, śliwkami i słonecznikiem

Składniki:

płatki owsiane - 5 łyżek 
gruszka - średnia sztuka 
śliwki suszone - 4 sztuki 
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - kubeczek 
słonecznik, nasiona łuskane - łyżka 

Przygotowanie:

Płatki zagotuj na mleku, dodaj pokrojoną gruszkę i śliwki.

Łosoś na parze z purée z ciecierzycy

Składniki:

1 średni filet z łososia bez skóry 

Marynata:

1 łyżeczka soku z cytryny 

5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 

1 łyżka oliwy z oliwek 

sól morska, świeżo zmielony pieprz kolorowy,

tymianek do smaku

Purée z ciecierzycy:

pół szklanki ugotowanej ciecierzycy 

pół ząbka czosnku 

1 łyżeczka soku z cytryny 

1 łyżeczka oliwy oliwek 

1 łyżka posiekanej natki pietruszki 

sól morska, pieprz cayenne do smaku

Przygotowanie:

Przygotowanie: wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Łososia umyć, osuszyć, natrzeć marynatą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie łososia gotować na parze przez ok. 15?20 min. Wcześniej namoczoną i ugotowaną ciecierzycę osączyć, zmiksować z czosnkiem, sokiem cytryny, oliwą z oliwek, solą morską, pieprzem cayenne i 4 łyżkami wody mineralnej na jednolitą konsystencję. Gotowe purée posypać natką pietruszki i podawać razem z porcją łososia.

Zupa cukiniowa z brokułami

Składniki:

Brokuły, różyczki - duża garść 
marchew - mała sztuka 
pieprz czarny - szczypta
ziemniaki - mały 
pietruszka, liście - łyżka 
sól - szczypta
mięso z piersi indyka, bez skóry - porcja 
oliwa z oliwek - łyżka 
cukinia - pół mniejszej sztuki 
dynia, pestki - łyżeczka 
bazylia suszona - szczypta

Przygotowanie:

Pokrojone i obrane warzywa i cząstki mięsa zalej wodą (350ml). Ugotuj zupę z kawałkami mięsa i przypraw. Kiedy zupa będzie gotowa na koniec dodaj oliwę i delikatnie zmiksuj. Udekoruj z natką i pestkami.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.