Joanna Jędrzejczyk mistrzyni UFC w wadze słomkowej, jest wielką amatorką makaronów zero. To produkt, który ma jedynie 6,4 kalorii na 100 gramów! Ponadto nie zawiera soi, cukru oraz glutenu. Jak twierdzi, to doskonały produkt nie tylko dla osób na diecie, ale z uwagi na naturalny skład oraz brak sztucznych barwników, poleca go każdemu. Produkt ten posiada certyfikat JAS (Japanesse Agricultural Standard).
Anna Lewandowska bardzo często wspominam o super właściwościach oleju kokosowego. Można go stosować jako dodatek do każdej potrawy (zup, sałatek, a nawet kanapek). Jak twierdzi Ania, nie wpływa na wzrost tkani tłuszczowej, ale przyspiesza metabolizm. To dzięki niemu zawdzięcza doskonałą figurę! Olej kokosowy jest doskonały także po treningu, ponieważ przyspiesza regenerację mięśni po wysiłku. Jak wspomina, używa go nie tylko w kuchni, ale i do pielęgnacji ciała. Doskonale nawilża skórę, dlatego warto go stosować jako balsam do ciała. Co więcej, możemy spokojnie stosować go na skórę twarzy. Ania przyznaje, że warto również, olej kokosowy (w niewielkiej ilość) spożyć z samego rana. Szczególnie poleca go kobietom, aby zadbać o gospodarkę hormonalną oraz dla wygładzenia zmarszczek od wewnątrz.
Cristiano Ronaldo to jeden z niewielu piłkarzy na świcie, który przestrzega diety. Sukces, który osiągnął w sporcie, jak twierdzi, zawdzięcza nie tylko ciężkim treningom, ale i diecie. Spożywa dużo ryb, warzyw oraz nabiału. Jego największym sekretem, jest sok pomarańczowy. Cristino przed posiłkami spożywa 2 szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego. To doskonałe źródło witaminy C, witamin z grupy B oraz bardzo cennego potasu.
Tenisistka Agnieszka Radwańska, stawia na trzy produkty: banany, makarony i kurczaka. Przyznaje, że już od wielu lat je spożywa. Dzięki temu, utrzymuje stałą wagę, a jej metabolizm działa bez zarzutów. Choć zdarza się jej zjeść czekoladę, a nawet pizzę, to zawsze powraca do swoich niezawodnych produktów.
Sekretem dobrej formy Justyny Kowalczyk, jest sok z buraków. Jak wiemy, to bogactwo wielu cennych witamin, takich jak: A, C i z grupy B. Ponadto, pomaga w leczeniu nadciśnienia czy chorób układu pokarmowego. Jak twierdzi Justyna, gdy tylko spada jej forma, sięga po sok z buraków, który jest jej napojem energetycznym. Jak wynika z badań, zwiększa on wytrzymałość organizmu, spowalnia procesy utleniające, co wpływa na zdolność oszczędnego wydatkowania energii. W związku z tym, jest doskonały dla wszystkich (nie tylko sportowców).
Michael Phelps amerykański pływak, wielokrotny mistrz olimpijski, to zdecydowanie jeden z najbardziej głodnych sportowców na świecie. Czy wiesz, że zjada aż 12 tysięcy kalorii dziennie?! Z czego, 4000 kalorii dostarcza już mu samo śniadanie, głównie w postaci kanapek, naleśników i omletów. Wszystko po to, by mieć siły na pięciogodzinne treningi, które odbywają się 6 dni w tygodniu. Jak wyznał w telewizji NBC, wszystko co potrafi, to jeść, spać i pływać.
Novak Djoković jeden z czołowych tenisistów na świecie, swój sukces jak twierdzi zawdzięcza diecie bezglutenowej. W swojej książce Serwuj, aby wygrać, przedstawia historię swojego życia: dzieciństwo, ciężkie treningi, porażki i wielki sukces. Tenisista wprost wskazuje, że przyczyną jego niepowodzeń była zła dieta. Pomimo wycieńczających ćwiczeniach, nie mógł osiągnąć mistrzostwa w sporcie. Eliminując gluten ze swoich posiłków, jego wyniki znacznie się poprawiły. Nowa dieta sprawiła, że zaczął czuć się zdrowo, a podczas treningów był zdecydowanie odporniejszy na ciężki wysiłek. Djoković nie przekonuje, aby każdy wyeliminował gluten ze swojej diety. To co jego zdaniem jest najważniejsze, to wprowadzenie zdrowego stylu życia, który pozwoli zachować dobrą formę fizyczną. Książka jego autorstwa, ma stanowić inspirację i motywację. Djoković jest doskonałym przykładem stwierdzenia: jesteś tym, co jesz.