Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj na wodzie. Banana zmiksuj z jogurtem i orzechami. Polej kaszę koktajlem i posyp startą czekoladą.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach wody i odstaw. W garnku rozpuść miód i dodaj żelatynę. Kiedy wystygnie, dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się rozpuściły. Jogurt wymieszaj z żelatyną. Przelej do salaterki i odstaw do lodówki na 4 godziny. Zmiksuj owoce z olejem. Polej deser musem owocowym.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kurczaka pokrój w kawałki. Cebule, paprykę oraz pieczarki umyj i pokrój w ćwiartki. Na patelnię wlej 150 ml wody i uduś mięso, następnie dorzuć warzywa. Gdy zmiękną, dołóż pomidora pokrojony w kostkę (bez skórki) oraz wyciśnięty czosnek. Duś na małym ogniu ok. 15-20 minut. Przypraw. Zjedź potrawę z ugotowanym al dente makaronem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Umyj dokładnie liście sałaty. Ugotowanego łososia wymieszaj z plastrami marchewki i ogórka. Farsz nałóż w liście sałaty i zawiń jak gołąbki. Przytwierdź wykałaczkami, aby się nie rozpadły.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Posiekaj drobno cebulę i kolendrę. Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, obierz, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z cebulą i kolendrą, dopraw solą, dodaj sok z limonki/cytryny. Zjedz na pieczywie pełnoziarnistym.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Odcedzone ziarenka sera, ułóż na pieczywie. Na wierzchu poukładaj owoce i posyp sezamem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w cząstki i wymieszaj z olejem, sokiem i przyprawami. Odstaw na kilka godzin do lodówki. Ananas i paprykę pokrój w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na zmianę składniki. Szaszłyki upiecz w piekarniku lub na grillu.
Ugotuj kaszę. Odcedź, wymieszaj z poszatkowanymi ziołami i nasionami. Skrop sokiem i olejem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Płatki zalej mlekiem. Odstaw na 15 minut. Dodaj plasterki owoców, posyp pokruszonymi orzechami i polej miodem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Paprykę pokrojoną w ćwiartki włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż skórka zacznie lekko się łuszczyć. Po wyjęciu zdejmij skórkę. Pomidory i pieczoną paprykę pokrój w kostkę. Na wierzchu rozłóż kawałki sera. Wszystkie składniki wymieszaj, skrop oliwą i dopraw. Posyp pieczywem pokrojonym w kostkę.
Pij te napoje przed snem, a znacznie szybciej spalisz tłuszcz!
Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój lub zetrzyj na tarce. Wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj wszystkie składniki.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Mięso natrzyj miodem, olejem, kurkumą, imbirem i sokiem. Upiecz mięso w folii w piekarniku. Brokuły ugotuj na parze. Podawaj z ugotowaną kaszą.
Składniki
Sposób przygotowania:
Dynię obierz, pokrój w kostkę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp pestkami dyni i upiecz aż zmięknie. Po upieczeniu przełóż do miseczki razem z pestkami. Posyp pokruszonym serem i skrop olejem.
Sposób przygotowania:
Cukinię pokrój w plastry, przypraw i ugotuj na parze. Ugotowaną komosę wymieszaj z cukinią, olejem, pokruszonym serem i poszatkowaną natką.
Te zupy wspomogą twoje zdrowie, a także poprawią wygląd skóry i sylwetki
Składniki:
Sposób przygotowania:
Siemię lniane zmiksuj z jogurtem i malinami. Przesyp do miseczki, posyp płatkami.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Warzywa i mango obierz i pokrój w grubą kostkę. Skrop wszystko octem, oliwą i sokiem z cytryny. Na koniec posyp poszatkowaną natką.
Sposób przygotowania:
Rozgrzej w garnku 1 łyżkę oleju, wsyp ryż i delikatnie podpraż. Wlej wodę do poziomu ziaren i gotuj. Po 5 minutach dodaj słonecznik i surową marchewkę pokrojoną w kostkę. Gdy ryż i marchew będą już prawie miękkie dodaj groszek i poszatkowaną dymkę. Dopraw do smaku. Mięso przypraw papryką i grilluj na patelni bez tłuszczu. Podawaj mięso z risotto.
Zmiksuj wszystkie składniki.
Sposób przygotowania:
Ugotowaną fasolę wymieszaj z poszatkowaną natką, potłuczonymi orzechami, skrop oliwą i sokiem. Wymieszaj z ugotowaną, czarną komosą.
Sposób przygotowania:
Ugotuj płatki owsiane na mleku, posyp cynamonem. Zjedz z pokrojonym w cząstki jabłkiem i migdałami.
Sposób przygotowania:
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Mięso natrzyj przyprawami, oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, upiecz w piekarniku. Ugotuj makaron. Pomidory umyj i pokrój na kawałki. Umyj szpinak. Pokrój suszone pomidory. Zmieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku.
Sposób przygotowania:
Przygotuj hummus: ugotowaną cieciorkę zmiksuj w blenderze z oliwą, sokiem z cytryny i pastą tahini. Pokrój warzywa w słupki, zjedz z hummusem.
Sposób przygotowania:
Soczewicę ugotuj. Na oleju podsmaż pokrojoną cukinię oraz cebulę. Gdy warzywa zmiękną, dodaj pomidory z puszki. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
5 przepisów na najmodniejsze letnie smoothies, które wspierają odchudzanie
Składniki:
Sposób przygotowania:
Opłucz kaszę jaglaną, przelej wrzątkiem a następnie ugotuj w niewielkiej ilości wody. Dodaj mleko roślinne i miód, zmiksuj w blenderze aż masa będzie gładka. Udekoruj mus truskawkami, wiórkami kokosowymi i migdałami.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Umyj dokładnie warzywa i owoce, pokrój jabłko, gruszkę na mniejsze kawałki. Przełóż wszystkie składniki do blendera, dopełnij 100 ml wody, zmiksuj.
Sposób przygotowania:
Ugotuj kaszę i brokuła. Cebulę pokrój na drobną kostkę i zeszklij na oleju rzepakowym z pokrojonym kurczakiem. Dopraw solą, pieprzem i bazylią. Połącz składniki, dodaj jogurt naturalny.
Sposób przygotowania:
Zmiel płatki owsiane na mąkę, rozgnieć banana widelcem na gładką masę. Wymieszaj składniki z mlekiem. Uformuj masę na kształt placków i smaż na oleju. Zjedz z truskawkami i migdałami.
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa posiekaj na mniejsze kawałki. Wymieszaj je z mielonym twarogiem, jajkiem i białkami. Przypraw. Dodaj czarnuszkę i dokładnie połącz składniki. Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem. Rozprowadź masę i piecz w nagrzanym piekarniku, aż dobrze się zetnie i odparuje.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Roztrzep jajo. Dodaj do niego odrobinę wody oraz przyprawy, następnie usmaż na średnim ogniu, na rozgrzanym oleju, mieszając drewnianą łyżką. Pod koniec smażenia dodaj szczypiorek. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym i rzodkiewką.
Sposób przygotowania:
Banana umyj, obierz ze skórki. Zmiksuj w blenderze z jagodami, mlekiem migdałowym (lub innym roślinnym).
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ugotuj fasolkę szparagową i makaron. Podsmaż pokrojoną na kawałki cebulę na oleju, dodaj pokrojonego kurczaka, pokrojone pieczarki oraz paprykę. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Obierz bataty i pokrój na kształt frytek. Wyłóż na blachę do pieczenia, polej oliwą, dodaj przyprawy i włóż do piekarnika. Piecz ok. 30 minut w 180 stopniach. Podawaj z sosem z jogurtu naturalnego i przeciśniętego przez praskę czosnku.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Posiekaj cebulę, przeciśnij czosnek przez praskę, podsmaż na oleju. Pokrój warzywa, dodaj pomidory z puszki, duś na patelni z czosnkiem i cebulą. Dopraw do smaku, posyp posiekaną natką pietruszki. Zjedz z chlebem.