Składniki:
Przygotowanie:
Roztrzep jajka z olejem i przyprawami. Wylej zawartość na rozgrzaną patelnie. Cały czas mieszaj masę jajeczną. Pod koniec dodaj poszatkowaną natkę. Rozsmaruj awokado na pieczywie i dodaj pokrojone ogórki.
Składniki:
Przygotowanie:
Jogurt dokładnie wymieszaj z kakao i pokruszonymi orzechami. Skrop miodem.
Składniki:
Przygotowanie:
Cząstki mięsa wymieszaj z kurkumą. Upiecz w nagrzanym piekarniku (180'C), aż mięso będzie miękkie. Kaszę ugotuj al dente. Następnie wymieszaj z poszatkowanymi ziołami, słupkami papryki, słonecznikiem i skrop oliwą. Na wierzchu ułóż cząstki mięsa.
Składniki:
Przygotowanie:
Gruszkę i awokado pokój w plastry. Posyp liśćmi i pokruszonym serem. Skrop sokiem i dodaj słonecznik.
Składniki:
Poszatkowaną cebulę podduś na oleju. Po chwili dodaj plasterki pieczarek. Po kilku minutach dodaj startą marchewkę i przypraw. Pod koniec dodaj ugotowaną soczewicę wymieszaj.
Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę ugotuj na mleku. Przełóż do miseczki i wymieszaj z masłem. Dodaj plasterki banana i kulki.
Przygotowanie:
Rybę natrzyj przyprawami. W naczyniu żaroodpornym ułóż plasterki cukinii. Na wierzchu ułóż rybę. Skrop sokiem i olejem. Piecz w nagrzanym piekarniku (180'C), aż ryba będzie gotowa. Ugotowaną kaszę wymieszaj z pokrojonymi suszonymi pomidorami i poszatkowaną natką.
Przygotowanie:
Obierz wszystkie składniki. Zmiksuj i wypij.
Przygotowanie:
Twaróg wymieszaj z kefirem. Dodaj plasterki kalarepki i rzodkiewki. Posyp kiełkami i pestkami dyni. Zjedz z ogórkiem kiszonym.
Składniki:
Przygotowanie:
Płatki zalej jogurtem. Następnie dodaj przyprawy i posyp resztą składników.
Przygotowanie:
Jabłko pokrój w plasterki. Skrop sokiem, dodaj miód, pastę sezamową i oprósz cynamonem.
Składniki:
Przygotowanie:
Mięso dokładnie rozbij tłuczkiem. Morele i ser pokrój w mniejsze cząstki i rozłóż na środku mięsa. Zwiń mięso w roladkę. Przymocuj wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem. Upiecz w nagrzanym piekarniku (180'C) aż mięso będzie miękkie. Szpinak wymieszaj z cząstkami pomidorów, słonecznikiem i skrop oliwą. Zjedz z ugotowaną kaszą.
Składniki:
Przygotowanie:
Obierze owoce i zmiksuj wszystko dokładnie z resztą składników.
Przygotowanie:
Wymieszaj rukolę z cząstkami sera i pomidora. Przygotuj sos wymieszaj: olej, ocet balsamiczny i przyprawy. Polej sosem i posyp prażonymi nasionami słonecznika. Zjedz z kromką pieczywa.
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotuj jajka na miękko. Przypraw. Na pieczywo nałóż serek i pestki.
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotowanego buraka ostudź, obierz i pokrój w plastry. Rzodkiewki i cebulę pokrój w plastry. Dodaj olej i prażone pestki dyni. Przypraw.
Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszaj oliwę, przyprawy i sezam. Kawałki mięsa, różyczki brokułów i cząstki obranej dyni włóż do naczynia żaroodpornego. Zalej polewą. Piecz w piekarniku, aż mięso będzie miękkie (w 180'C). Zjedz z ugotowanym ryżem.
Składniki:
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i jabłko obierz, zetrzyj na tarce i skrop sokiem z oliwą. Posyp cząstkami ananasa i słonecznikiem.
Przygotowanie:
Ugotowaną i odsączoną cieciorkę zmiksuj z 1/3 szklanki wody, sokiem, oliwą i przyprawami. Zjadaj pastę pałeczkami warzywnymi.
Składniki:
Przygotowanie:
Plasterki banana zmiksuj lekko z jajami, olejem i płatkami. Placki usmaż na patelni bez tłuszczu. Z jogurtu, przypraw i kakao zrób sos. Polej gotowe placki.
Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszaj ser z poszatkowanym szczypiorkiem i resztą składników. Zjedz z pieczywem.
Przygotowanie:
Szpinak zmiksuj z oliwą, bazylią, serem, zmiażdżonym czosnkiem i wodą. Pesto wymieszaj z makaronem i posyp orzechami. Danie posyp pokruszonym serem.
Be Raw Energy Bar Surowe kakao, migdały, wiórki kokosowe, chlorella - 1 baton [40g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - kubeczek [150g]
Przygotowanie:
Zjedz baton i wypij jogurt.
Przygotowanie:
Fasolkę ugotuj do miękkości na parze. Sezam lekko podpraż na patelni bez tłuszczu. Fasolkę wyłóż na talerz, skrop oliwą i posyp sezamem i pokruszonym serem. Przypraw.
Śniadanie: Grahamka z twarogiem i awokado 470kcal
Składniki:
Przygotowanie:
Rozkrój bułkę na pół rozsmaruj awokado na połówkach. Skrop oliwą i przypraw. Ułóż rukolę i plasterki sera.
Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszaj plasterki banana z potłuczonymi orzechami i resztą składników.
Przygotowanie:
Ugotuj soczewicę. Wymieszaj z oliwą, sokiem i przyprawami. Z papryki odetnij górną część i wydrąż zawartość. Włóż farsz do papryk. Piecz w nagrzanym piekarniku (w 180'C) aż papryki będą miękkie. Mięso natrzyj czosnkiem, przyprawami i olejem. Zgrilluj na patelni. Porcję mięsa zjedz z paprykami.
Przygotowanie:
Obierz warzywa i owoce. Zmiksuj wszystkie składniki z kilkoma łyżkami wody.
Składniki:
Przygotowanie:
Plastry cukinii ułóż w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą, połóż po cienkim plasterku sera i posyp pokruszonymi orzechami. Zapiekaj 15 minut. Jogurt wymieszaj z pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Gotowe podawaj skropione sosem czosnkowym i sokiem.
Składniki:
Przygotowanie:
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną masę. Dodaj żółtka, otręby i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną patelnię wlej olej. Następnie wlej masę jajeczną. Piecz tak jak naleśnik z obu stron. Omlet przełóż na talerz. Rozsmaruj na omlecie masło i ułóż plasterki banana. Posyp sezamem.
Przygotowanie:
Na kromce rozsmaruj awokado. Ułóż warzywa, rybę i przykryj drugą kromką. Zapakuj do pracy.
Składniki:
Przygotowanie:
Por i natkę poszatkuj. Na patelni rozgrzej olej, włóż plastry pora, natkę i podduś. Przypraw. Kiedy będą miękkie ułóż na wierzchu rybę, skrop sokiem i posyp pestkami. Zjedz ugotowanym ryżem i gotowanymi brokułami.
Składniki:
Przygotowanie:
Migdały włóż do pudełeczka. Migdały zjedz na podwieczorek.
Przygotowanie:
Brokuły podziel na różyczki i podgotuj na parze przez 5 minut. Wymieszaj brokuły z tartą marchewka. Utrzyj oliwę z czosnkiem i przyprawami. Polej sałatkę i posyp pestkami dyni. Na wierzchu ułóż ćwiartki ugotowanego jaja.