Zmiksuj na gładką masę: puszkę odsączonej cieciorki, pół szklanki posiekanej natki, pół szklanki posiekanej kolendry, 2 łyżki pasty tahini, łyżeczkę sproszkowanej chlorelli, 3 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku. Dopraw do smaku świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem i solą.
Ugotuj 250 g bobu, obierz. Dokładnie umyj dużego, zielonego ogórka, obierz. Rozdrobnij ząbek czosnku, wyciśnij sok z 1/2 cytryny. Wszystkie składniki zblenduj dokładnie z dodatkiem 250 ml mleka sojowego i łyżeczką sproszkowanej chlorelli. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z odrobiną jogurtu greckiego.
Obierz 3 średniej wielkości słodkie jabłka, usuń z nich gniazda nasienne. Zblenduj na gładką masę wraz z 2 łyżkami płatków owsianych, odrobiną cynamonu, płaską łyżeczką sproszkowanej chlorelli, 2 szklankami mleka (może być sojowe). Pij koktajl lekko schłodzony.
Rozkrój 2 średniej wielkości owoce avocado, obierz, usuń pestki. Miąższ rozdrobnij w blenderze wraz z 3 ząbkami czosnku. Dodaj 1/2 poszatkowanej cebuli, sok z limonki, łyżeczkę sproszkowanej chlorelli. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli wolisz bardziej pikantne smaki, dodaj odrobinę Jalapeno.
Zmiksuj na gładką masę: puszkę odsączonej cieciorki, po pół szklanki posiekanej natki, pół szklanki posiekanej kolendry, łyżeczkę sproszkowanej chlorelli. Dodaj 2-3 łyżki soku wyciśniętego z limonki, duży ząbek czosnku. Dopraw do smaku świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem i solą, możesz także dodać szczyptę sproszkowanego chili.
Zblenduj 250 g świeżego ananasa, 50 g liści szpinaku baby, 3-4 listki świeżej mięty, po pół łyżeczki miodu i sproszkowanej chlorelli. 250 ml chudego mleka (możesz użyć mleko sojowe lub migdałowe. Pij koktajl lekko schłodzony.