Do sokowirówki wrzuć 2-3 średniej wielkości marchewki (najlepiej jej nie obierać, tylko dokładnie umyć i odkroić końcówkę). Wycisnąć sok z dużego grejpfruta i dwóch pomarańczy. Połączyć z sokiem z marchewki, przelać do szklanki, dodać 2-3 kostki lodu.
Obierz 2 zielone ogórki, pokrój na małe kawałki ćwiartkę melona, wyciśnij sok z dwóch grejpfrutów, dodaj po 2 listki świeżej mięty i bazylii. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Dodaj szklankę zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Przecedź przez drobne sitko lub sitko i gazę. Pij lekko schłodzony.
Do sokowirówki wrzuć: obranego i podzielonego na cząstki białego grejpfruta, 2-3 pokrojone w ćwiartki kwaśne jabłka, 2 pokrojone na kawałki łodygi selera naciowego. Przed wypiciem, do szklanki wrzuć 2-3 listki świeżej mięty lub bazylii.
Przygotuj składniki soku: obierz i pokrój na kawałki średniej wielkości buraka, od 4-5 truskawek oderwij szypułki, wyciśnij sok z dwóch pomarańczy. Buraka i truskawki przepuść przez sokowirówkę, dodaj pozostałe składniki. Jeśli nie masz sokowirówki, wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę, dodaj pół szklanki wody i przecedź przez sitko lub gazę. Pij bezpośrednio po przygotowaniu.
Duże jabłko, gruszkę, łodygę selera naciowego, kiwi i garść liści szpinaku przepuść przez sokowirówkę lub zmiksuj na gładką masę, dodaj pół szklanki zimnej wody i odcedź. Możesz odrobinę przyprawić sproszkowanym chili. Przelej do mocno schłodzonej szklanki. Pij bezpośrednio po przygotowaniu.