Do blendera wrzuć pokrojone w kawałki: pół jabłka, pół kiwi, mały zielony ogórek i ćwiartkę awokado. Dodaj pół szklanki wody niegazowanej i czubatą łyżeczkę spiruliny. Wszystko dokładnie zblenduj. Pij koktajl lekko schłodzony.
2 średniej wielkości jabłka pokrój na ćwiartki, 3-4 gałązki pietruszki posiekaj. Tak przygotowane składniki umieść w blenderze, dodaj szklankę chudego mleka, pół banana i łyżeczkę spiruliny. Wszystko dokładnie zblenduj aż do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Wrzuć do blendera: 2 średniej wielkości, pokrojone na kawałki banany, 2 garści liści szpinaku baby, dodaj łyżeczkę spiruliny i małą szklankę jogurtu naturalnego. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Koktajl smakuje najlepiej, kiedy jest lekko schłodzony.
4-5 krążków świeżego ananasa i średniej wielkości banana pokrój na niewielkie kawałki. Wrzuć do blendera, dodaj płaską łyżeczkę spiruliny i pół szklanki wody niegazowanej. Składniki dokładnie zblenduj. Wlej do szklanki do połowy wypełnionej kruszonym lodem lub niewielkimi kostaki lodu (w drugim przypadku poczekaj niech nieco się rozpuszczą i wymieszaj koktajl przed wypiciem).
Średniej wielkości słodką pomarańczę podziel na ćwiartki i każdą z nich przekrój na pół. Umieść w blenderze. Dodaj szklankę soku jabłkowego i płaską łyżeczkę spiruliny. Wszystko dokładnie zblenduj. Pij koktajl bezpośrednio po przyrządzeniu.
W blenderze umieść: pokrojonego w kawałki dojrzałego banana i 2 pokrojone w ćwiartki owoce kiwi. Dodaj szklankę mleka i łyżeczkę spiruliny. Dokładnie zblenduj, aż koktajl nabierze aksamitną konsystencję. Pij lekko schłodzony.