Składniki:
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku matcha
- 200 ml mleka migdałowego
- miód do smaku
- imbir do posypania
- syrop klonowy do smaku
Przygotowanie:
Wlej mleko migdałowe do garnka i podgrzej je. Do gorącego mleka wsyp matchę, kakao i dokładnie wymieszaj, żeby uniknąć grudek. Możesz dosłodzić syropem klonowym. Następnie w shakerze spień mleko. Na końcu przelej rozpuszczoną matchę z kakao do szklanki i na wierzchu połóż piankę. Lekko oprósz imbirem w proszku.
Składniki:
- 2 łyżki kakao
- łyżka jagód goji
- 250 ml mleka ryżowego (lub innego roślinnego)
- ksylitol do smaku
- cynamon do posypania
Przygotowanie:
W mleku dokładnie wymieszaj kakao i podgrzej. Dodaj ksylitol do smaku i przelej do kubka. Posyp całość posiekanymi jagodami goji i posyp aromatycznym cynamonem.
Składniki:
- 1 łyżka nasion chia
- 200 ml mleka migdałowego
- 2 łyżeczki kakao
- miód do smaku
Przygotowanie:
Do garnuszka mlek mleko, dosyp kakao i nasiona chia. Lekko zagotuj i dokładnie wymieszaj. Przelej do kubka, a gdy nieco ostygnie, dodaj miód do smaku.
Składniki:
- 2 łyżki kakao
- 250 ml ulubionego mleka roślinnego
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- cynamon
- gałka muszkatołowa
- miód do smaku
Przygotowanie:
Wlej mleko do garnka, roztrzep w nim kakao, tak, żeby nie powstały grudki i podgrzej. Przelej do kubka, dodaj miód do smaku, posyp rozgrzewającymi przyprawami - cynamonem i startą gałką muszkatołową.
Składniki:
- 2 łyżeczki kakao
- ulubione mleko roślinne
- 1 łyżeczka białka konopnego
- ksylitol do smaku
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, rozmieszaj w nim kakao i rozpuść ksylitol, wedle uznania, do smaku. Zdejmij z palnika, lekko ostudź i dodaj białko konopne. Dokładnie wymieszaj.