Mars, Bounty, czy doskonale wszystkim znane amerykańskie reese's? Nie ma problemu! Wszystko jest kwestią nastawienia do diety, a ta polska instagramowiczka jest tego doskonałym przykładem. Jessica (@shining_star_9), dzięki swoim przepisom schudła aż 17kg! Te fit ciasta na pewno ułatwią wam drogę w zmaganiach do wymarzonej sylwetki. Musicie je poznać!
Na pewno ten przepis uratuję życie wielu osobom w krytycznej sytuacji na diecie redukcyjnej. Wykonanie tego kulinarnego cuda zajmuję jedyne 30 minut! Sami przyznajcie czy dieta może być prostsza? Smacznie i szybko! Niemożliwe? Sama się przekonaj!
Składniki:
Ciasto kruche:
Masa mleczna:
Polewa czekoladowa:
Przygotowanie:
Płatki owsiane mielimy razem z ksylitolem w młynku. Masło klarowane rozpuszczamy. Łączymy wszystkie składniki razem. Ciasto wykładamy do formy silikonowej i nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok.12-15 min w temp.180*C do brązowego koloru.
Ksylitol mielimy w młynku. Orzechy siekamy. Mascarpone, jogurt i mleko w proszku dokładnie mieszamy trzepaczką. Dodajemy zmielony ksylitol i orzechy,mieszamy. Dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy i wykładamy na górę ciasta.
Wstawiamy do lodówki aż krem stwardnieje. Czekoladę rozpuszczamy razem z olejem w rondelku. Studzimy i wylewamy na masę. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Wszystkim świetnie znane i lubiane reese's. Czy kiedykolwiek widząc na półce sklepowej słodycze tej marki pomyślałaś "jedno nie zaszkodzi"? Od dziś ten problem już ciebie nie dotyczy! Smak prawdziwej słodyczy ze świetnym składem!
Składniki:
Biszkopt:
Krem orzechowy:
Polewa czekoladowa:
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i jeszcze kilka sekund miksujemy. Dodajemy mąkę, ksylitol i kakao i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy bardzo cienki placek. Pieczemy ok.10 minut w temp.180*C. Po upieczeniu zawijamy jeszcze gorące ciasto w rolkę, ponieważ później ciężko będzie je zawinąć bez połamania go (tylko uważamy, żeby się nie poparzyć!)
Ksylitol mielimy w blenderze na puder. Olej kokosowy rozpuszczamy. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki na krem aż do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na spód i zawijamy od krótszego boku w rolkę. Czekoladę rozpuszczamy z olejem i oblewamy tym roladę. Wkładamy na około pół godziny do lodówki i gotowe!
Zdecydowanie jedno z najprostszych i najszybszych ciast do wykonania! Niespodziewani goście? Nie masz czasu, ani pomysłu czym ich zaskoczyć? Wykonanie tego ciasta zajmie ci jedynie 10 minut! Nie wierzysz? Koniecznie wypróbuj we własnej kuchni!
Składniki:
Masa kokosowa:
Polewa czekoladowa:
Przygotowanie:
Olej rozpuścić i wymieszać z resztą składników. Należy wyłożyć tym formę silikonową o wielkości 20 cm i ugnieść wierzch ciasta na płaską powierzchnię. Rozpuścić czekoladę z olejem, wstawić na chwilę do lodówki. Oblewamy ciasto czekoladą i ponownie do lodówki!
Ten przepis zdecydowanie opanuje wasze podniebienia! Specjalnie dla was znalazłam zdrowszą alternatywę tego świetnego batona!Koniecznie musicie się dowiedzieć jak wykonać to ciasto!
Składniki:
Nugat czekoladowy:
Karmel:
Polewa czekoladowa:
Przygotowanie:
Nugat: W garnuszku umieszczamy ksylitol, mleczko, miód i olejek. Rozpuszczamy na małym ogniu i cały czas mieszamy, dopóki masa nie uzyska lekko brązowego koloru. Trwa to ok. 7 minut. W drugim garnku doprowadzamy do wrzenia mleko z kakao. Ściągamy z ognia i wsypujemy żelatynę, cały czas energicznie mieszając aż do jej rozpuszczenia. Wlewamy karmel i mieszamy aż do roztopienia. Studzimy i miksujemy na niskich obrotach do momentu aż powstanie piana. Następnie wlewamy do formy silikonowej i umieszczamy w lodówce.
Karmel: Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Moczymy przez pół godziny. Z mleczka kokosowego, mleka, ksylitolu, miodu i oleju robimy karmel tak (jak w punkcie 1). Daktyle odcedzamy i blendujemy razem z karmelem. Następnie studzimy i nakładamy masę na ciasto. Umieszczamy ciasto w lodówce aż do momentu stwardnienia karmelu.
Polewa: Czekoladę rozpuszczamy razem z olejem, następnie oblewamy tym ciasto. Umieszczamy je na chwilę w lodówce. ( Jeżeli chcemy uzyskać podwójny efekt czekolady, najpierw należy oblać całą górę ciasta polewą, następnie umieszczamy naszego fit Marsa na chwilę w lodówce. Po kilku minutach oblewamy ciasto ponownie. Chłodzimy i gotowe!
Ostatni, moim zdaniem najlepszy przepis. Nie bez powodu zostawiłam to na sam koniec. Te ciasto jest najnowszym pomysłem blogerki. W ciągu zaledwie kilu dni na instagramie zapisało je szerokie grono dziewczyn.
Składniki:
Ciasto:
Masa mleczna:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Następnie dzielimy je na 2 porcje. Jedną z części umieszczamy w formie silikonowej. Pieczemy ok.12 minut w temp.180*C. Po wystudzeniu wyjmujemy z formy i zaczynamy piec drugi placek.
Wszystkie składniki na masę mieszamy. Wykładamy na spód i przykrywamy drugą częścią ciasta.
Następnie w garnuszku rozpuszczamy 50g czekolady. Do masy dodajemy 1 łyżeczkę oleju oraz mleko. Oblewamy tym górę ciasta. Umieszczamy ciasto w lodówce. W tym samym czasie rozpuszczamy resztę czekolady z połową łyżeczki oleju, następnie oblewamy tym kolejny raz ciasto.