7:30 pobudka, a chwilę później wypijam szklankę około 250 ml ciepłej wody z cytryną i miodem.
8:00 śniadanie
Zawsze białkowo - tłuszczowe. Przeważnie jem dwa jajka sadzone na boczku, do tego 3 plasterki mozzarelli przekładane z pomidorem i duża ilość warzyw (zielony ogórek, papryka). Czasami jajka na boczku zamieniam na jajecznicę.
11:00 drugie śniadanie
Z reguły jest to owsianka w której skład wchodzą: płatki owsiane górskie, mleko bez laktozy, pół banana, garść suszonej żurawiny, odrobina nasion chia i wiórek koksowych i łyżeczka masła orzechowego.
13:00 - czasami, nie zawsze wypijam zielony koktajl ze: szpinaku, banana, jabłka, zielonego ogórka i dodaję do niego mleko bez laktozy oraz odrobinę słodyczy w postaci syropu klonowego.
15:00 obiad
Obiad to zdecydowanie mój ulubiony posiłek w ciągu dnia. Na moim talerzu zawsze znajdziecie białko, węglowodany i dużą ilość warzyw (uwielbiam je!). Mój podstawowy obiad wygląda następująco: grillowany kurczak, ryż basmati gotowany lekko al Dente, i sałatka składająca się z: sałaty, zielonego ogórka, pomidorków koktajlowych, oliwek, żółtej i czerwonej papryki, wszystko lekko skropione olejem lnianym.
17:00 posiłek przed treningowy
Jako, że nadal jestem zawodniczką judo kilka razy w tygodniu poza treningami na siłowni mam również treningi na macie. Przed treningiem stawiam na coś pożywnego, co da mi energię, ale nie będzie ciężko strawne. Uwielbiam przed treningiem jeść wafle ryżowe z masłem orzechowym i połową banana. Zazwyczaj zjadam takie dwa.
20:30 kolacja
Kolację jem stosunkowo późno, ale jak już dobrze wiemy nie ma czegoś takiego jak jedzenie do 18 (kiedyś krążył taki mit). Po treningu zawsze staram się jeść węglowodany, ale nie w wielkich ilościach. Pomaga mi to zaspokoić głód i dzięki temu lepiej później śpię. Jak już wcześniej wspominałam uwielbiam warzywa, dlatego na kolację też jem ich dużo. Zazwyczaj stawiam na sałatkę z kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami, awokado, żółtą papryką, rukolą. Do tego robię sobie dwie grzanki z pełnoziarnistego pieczywa lub dodaję do sałatki makaron.