Składniki:
1 łyżeczka jasnego miodu, 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu kromka chleba razowego banan
Przygotowanie:
Wymieszaj miód z cynamonem. Kromkę chleba wrzucić do opiekacza. Po wyjęciu posmaruj ciepłe pieczywo przygotowanym miodem z cynamonem. Banan możesz ułożyć na toście lub zjeść osobno.
Składniki:
2 łyżki acai
1 banan
1/2 szklanki mleka migdałowego (możesz je zastąpić innym mlekiem roślinnym)
Dodatki:
1 łyżka masła migdałowego
2 łyżki wiórek kokosowych
Świeże truskawki
Świeże jagody
1 banan pokrojony w plastrach
3 łyżki granoli
3 kostki gorzkiej czekolady (90%)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski, całość od góry możesz skropić miodem.
Składniki:
1 awokado
2 jajka
kawałki cebuli/papryki
pieprz, sól
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Dodaj jajko (białko można trochę odlać jeśli nie będzie się mieścić).
Piecz ok 25 minut w 180 °C
Składniki:
brokuły, różyczki - mała garść ok 100 g
sól - szczypta
pieprz czarny - 2 szczypty
oliwa z oliwek - 3 łyżeczki
serek twarogowy, ziarnisty - 1/4 kubka
słonecznik, łuskany - 3 łyżeczki
chleb żytni razowy - 2 kromki
Przygotowanie:
Ugotowane i ostudzone brokuły lekko zmiksuj z serem i oliwą. Wymieszaj ze słonecznikiem i przyprawami. Pastę zjedz z pieczywem.
Składniki:
4 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka migdałowego 2 łyżki jagód szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Zagotuj mleko z płatkami owsianymi, dodaj resztę składników