Składniki:
100 g truskawek
150 ml mleka kokosowego (może być migdałowe lub z nerkowców)
1 miarka waniliowej odżywki białkowej
Przygotowanie:
Jeżeli masz czas, to postaraj się wcześniej schłodzić naczynie, w którym będziesz przygotowywać lody. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Powstałą masę wkładamy do zamrażalnika, przynajmniej na 2 godziny. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekolada lub świeżymi owocami.
Składniki:
- 300 g twarogu chudego
- 5 jajek
- 50 g odżywki białkowej
- 3 łyżki mleka
- 1 banan
- 3 łyżki płatków owsianych
Przygotowanie:
Zmiksuj dokładnie jajka i dodaj do nich pozostałe składniki - odżywkę białkową, banana, twaróg, płatki owsiane i mleko. Całość zmiksuj, po czym przelej do tortownicy.
Piecz przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Całe ciasto warto ozdobić polewą, którą szybko przygotujesz mieszając miarkę odżywki białkowej z 3 łyżkami gorącej wody.
Składniki:
- 1 dojrzały banana
- 60 g płatków ryżowych
- 60 g odżywki białkowej (najlepiej waniliowej)
- 300 g mleka roślinnego
- 10 g cukru kokosowego
- 10 g żelatyny
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, jednak nie dopuść, by się zagotowało. Kiedy będzie już gorące dosyp żelatynę i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.
Do naczynia wrzuć banany, płatki ryżowe (zalane wcześniej wrzątkiem), odżywkę białkową i cukier kokosowy. Zalewamy całość wcześniej przygotowanym mlekiem i miksuj przez około minutę.
Masę przelej do foremek i odstaw na godzinę do lodówki. Gotowe!
Składniki:
200 ml jogurtu naturalnego
4 miarki odżywki białkowej
garść suszonych owoców (dowolne)
2 łyżki orzechów np. nerkowców
garść owoców jagodowych (np. jagody, borówki, truskawki)
Przygotowanie:
Dowolną formę wykładamy folią aluminiową. Suszone owoce oraz orzechy wykładamy na formę. Jogurt mieszamy z odżywką białkową. Powstałą masę wylewamy na owoce i posypujemy owocami jagodowymi. Naczynie wstawiamy na 3 godziny do zamrażarki. Jeżeli masa zastygnie, wyjmujemy ją z formy.